Ne_primerjate_jabolk_s_hruškami-LuciePokorna-1

Ne primerjajte hrušk z jabolki! Analitične metrike za vsak delček digitalnega nastopa

Lucie Pokorna

Ali merite uspešnost oglasne kreative samo v direktnih konverzijah? Ali ste prepričani, da so najbolj obiskane strani najbolj uspešne? Ali za vas nizko število nakupov v spletni trgovini signalizira…

Preberi več
Podatki_o_obisku_spletnega_mesta_niso_dovolj-LuciePokorna-1

Podatki o obisku spletnega mesta niso dovolj: spletna analitika na več ravneh

Lucie Pokorna

V zadnjih letih se veliko govori o pomembnosti spletne analitike za poslovanje. Številna slovenska podjetja spletno analitiko že uporabljajo … Pa jo res? Dejstvo, da imamo na spletni strani…

Preberi več
KPI

Merilo uspešnosti ali kako izbrati pravega ponudnika za digitalno oglaševanje

Igor Mali

Delati najboljše za svojega naročnika z razpoložljivimi sredstvi je pogoj, da boš naredil nekaj, o čemer boš lahko govoril drugim. Delati dobro, strokovno in pošteno je pogoj za študije primerov, na katere boš ponosen in s katerimi boš prispeval delček v »splošno dobro« za panogo.

Preberi več
shutterstock_61677337

Kako meriti učinkovitost prikaznega oglaševanja

Nina Bilban

Katera metrija uspešnosti vam najprej pade na misel, ko slišite za spletno oglaševanje? Za večino so to kliki. Kampanja je torej uspešna, če dosežemo določeno število klikov in obratno.

Kdo…

Preberi več
Merilo_uspešnosti_Igor-Mali

Kaj je zame KPI?

Rok Hrastnik

Pred časom me je Samo Mirnik v odgovoru na komentar na Facebooku vprašal, kaj je zame KPI.

Kratka diskusija se je razvila kot komentar na predstavitev A New Framework For Measuring…

Preberi več
Je-ena-plus-ena-dva-UršaPodobnik

Je 1+1 zares 2?

Urša Podobnik

Od nekdaj sem imela rada številke:). Pravijo da ni najbolj ženski posel, ampak meni odgovarja in mi pride še kako prav. In sploh ni dolgočasno, kot ponavadi ljudje mislijo….

Preberi več
tevilke-v-marketingu-GregorCuzak

Številke v marketingu

Gregor Cuzak

Si tržniki sploh želijo meriti svoj marketing? Rekel bi, da ne. Reklamarji, kot nam pogovorno pravijo za šanki večine slovenskih gostiln, se zanašamo na všečnost.

Preberi več

Avtorji