Deli

Družba iPROM je med prvimi v srednji in vzhodni Evropi prejela potrditev skladnosti z novim standardom Ogrodje za transparentnost in soglasje 2.0 (Transparency and Consent Framework 2.0, TCF 2.0), ki ga je v okviru prizadevanj za izboljšanje preglednosti varstva podatkov potrošnikov razvila mednarodna organizacija IAB Europe. S tem korakom krepi skupno poslanstvo članic združenja IAB Europe za dvig zaupanja v digitalno oglaševanje v Evropi.

iPROM med prvimi v srednji in vzhodni Evropi skladen s smernicami evropskega industrijskega standarda TCF 2.0 - iPROM - Press

Industrijski standard ureja zajemanje in obdelavo osebnih podatkov

Nov industrijski standard TCF 2.0, ki ga je združenje IAB Europe razvilo v sodelovanju z organizacijami in s strokovnjaki v industriji digitalnega oglaševanja, ureja zajemanje in obdelavo podatkov v digitalnem marketingu v skladu z aktualnimi uredbami. Standard je zasnovan tako, da medijem, agencijam, oglaševalcem in ponudnikom tehnoloških rešitev pomaga zagotoviti skladnost s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in z Uredbo o e-zasebnosti (ePrivacy) pri obdelavi osebnih podatkov, dostopu in/ali shranjevanju informacij prek piškotkov ali pri drugih oblikah zajema podatkov.

Z uveljavitvijo novega standarda TCF 2.0 potrošnikom zagotovimo nadzor, transparentnost in izbiro glede tega, kaj želijo, da se dogaja z njihovimi podatki. Uporabniku omogočamo jasno, informirano in svobodno privolitev, s katerimi podatki se strinja, da jih lahko založnik in z njim povezane osebe obdelujejo. Založnik lahko tako na podlagi uporabniškega odziva prilagodi ponudnike oglaševalskih storitev, zajem podatkov in uporabo sistemov za serviranje oglasov.

»iPROMova vloga je pomagati založnikom in blagovnim znamkam graditi zaupanje s spletnimi uporabniki in potrošniki ter se osredotočiti na varovanje njihove zasebnosti. Pravna skladnost, etičnost uporabe podatkov ter zagotavljanje transparentnosti in izbire pri zajemu podatkov za namene digitalnega oglaševanja postajajo vse pomembnejši. Posodobitev industrijskega standarda TCF 2.0 s strani združenja IAB Europe je ključna za dosego tega cilja. V iPROMu smo zato izredno ponosni, da smo uspešno prestali preverjanje skladnosti z novimi smernicami,« komentira pridružitev Nejc Lepen, direktor razvojnega oddelka v iPROMu.

TCF 2.0 za večjo transparentnost varstva podatkov potrošnikov

Nov standard je prvenstveno usmerjen na založnike, ki uporabljajo platforme za serviranje oglasov ali sodelujejo z različnimi tretjimi partnerji (npr. partnerske mreže, programatične tržnice itd.). Znotraj teh razmerij ureja procese, kjer prihaja do posredovanja podatkov o obiskovalcih spletnega mesta oziroma kjer potekajo zakupi oglasnega prostora na podlagi uporabniških podatkov.

Z novim standardom so uporabniki dobili večji pregled nad zunanjimi partnerji, s katerimi založniki sodelujejo, kot tudi nadzor nad tem, kateri podatki so posredovani in kako se lahko obdelujejo. Prav tako jim bo nov standard ponudil možnost, da odobrijo ali zavrnejo soglasje za obdelavo različnih vrst podatkov, in jim zagotovil boljši pregled nad tem, kdo in na kakšen način potencialno obdeluje oziroma uporablja njihove podatke. S tem se bo v Evropi okrepil nadzor nad tem, kateri podatki se lahko obdelajo za potrebe oglaševanja v digitalnih medijih

»Kot člani združenj IAB Slovenija in IAB Europe aktivno spremljamo smernice na evropskem trgu ter založnikom nudimo kakovostno tehnično in vsebinsko podporo pri doseganju novega standarda,« dodaja Lepen.

O podjetju iPROM

iPROM je vodilna slovenska agencija, specializirana za digitalno oglaševanje. Smo hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavljamo kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljamo, organiziramo in izvajamo digitalne akcije, ki prinašajo merljive in dokazljive rezultate. S kombinacijo visoke tehnologije in najpopolnejših podatkov o vedenju potrošnikov na trgu naročnikom omogočamo, da posredujejo prava oglasna sporočila pravi osebi v pravem času na pravo napravo, spletnim založnikom pa pomagamo pri povečevanju prihodkov.

Naše rešitve zagotavljajo dokazljivo najboljšo porabo medijskih sredstev, ne glede na parametre uspešnosti, in to je eden izmed razlogov, zakaj smo danes vodilna spletna medijska agencija na trgu. Smo visokotehnološko podjetje, ki na enem mestu združuje najširši nabor svetovalnih, medijskih in programskih rešitev za izvedbo digitalnih oglaševalskih akcij. Stalno vlaganje v razvoj je tisto, kar nas postavlja pred konkurenco, naše naročnike pa na prvo mesto v glavah njihovih ciljnih občinstev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv

iPROM kontakt

Za več informacij se obrnite na:

Tanja Fon

Vodja korporativnega komuniciranja