Televizija izgublja svoj primat - iPROM Novice iz sveta

Televizija izgublja svoj primat

Povprečna dnevna soba Britancev ostaja ista in v njej še vedno kraljuje TV. Močno pa se spreminjajo njihove navade med gledanjem programa. Vas zanima, kako?

Preberi več
Digitalni marketinški trendi, ki bodo vplivali na vaš posel - iPROM Novice iz sveta

Digitalni marketinški trendi, ki bodo vplivali na vaš posel

Splet, tehnologija in posel so se v zadnjih nekaj letih močno spremenili in se še vedno spreminjajo. Marketinška avtomatizacija, množica podatkov, oglaševanje v družbenih omrežjih, mobilno oglaševanje in vizualizacija vsebine – vse to so trendi, ki bodo vplivali na poslovanje vaših podjetij.

Preberi več
Rekordno visoki prihodki od digitalnega oglaševanja - iPROM Novice iz sveta

Rekordno visoki prihodki od digitalnega oglaševanja

Prihodki od digitalnega oglaševanja v ZDA za leto 2015 so dosegli nov rekord, saj so znašali 59,6 milijarde ameriških dolarjev. To je še 20 odstotkov več kot v letu 2014 in že šesto leto zapored, ko digitalno oglaševanje dosega dvomestno rast.

Preberi več
Je vsebinski marketing res prihodnost oglaševanja - iPROM Novice iz sveta

Je vsebinski marketing res prihodnost oglaševanja?

Prihodnost medijev bo, po prepričanju Shane-a Smitha, ki so ga razglasili za medijsko osebnost leta, brez tradicionalnega oglaševanja. Vse naj bi se vrtelo okoli vsebine. Ampak, ali je svet brez oglasov oz. svet, v katerem je klasične oglase zamenjala vsebina, res naša skupna prihodnost?

Preberi več
Digitalni marketing čez 15 let - iPROM Novice iz sveta

Digitalni marketing čez 15 let

Izginjanje konvencionalnih internetnih povezav, zasebnost samo za bogate, obogatena resničnost, manj dela, internet preko meja zemlje … Vse te internetne spremembe bodo vplivale tudi na digitalni marketing, ki bo čez 15 let videti precej drugače, kot ga poznamo danes.

Preberi več
Oglasne pasice ostajajo! - iPROM Novice iz sveta

Oglasne pasice ostajajo!

Veliko jih je, ki sicer trdijo, da oglasne pasice ne delujejo (več). A, kot pravi avtor prispevka, to ni čisto res in razloge, ki jih nasprotniki oglasnih pasic navajajo, zavrne.

Preberi več
Spletne ocene izdelkov pomembne pri odločanju za nakup - iPROM Novice iz sveta

Spletne ocene izdelkov pomembne pri odločanju za nakup

Ocene izdelkov na blogih so priljubljena destinacija v fazi raziskovanja izdelka. Eden od petih internetnih uporabnikov v ZDA se namreč poslužuje blogov za preverjanje izdelkov, preden se odloči za nakup v fizični trgovini.

Preberi več
Milenijci imajo raje kratke, starejši pa daljše video oglase - iPROM Novice iz sveta

Milenijci imajo raje kratke, starejši pa daljše video oglase

Nova IAB-jeva raziskava je pokazala, da so milenijci bolj dovzetni za krajše video spote blagovnih znamk, medtem ko imajo starejši raje tradicionalne, 30-sekundne video oglase.

Preberi več
O čem tvitajo vodilni iz marketinga? - iPROM Novice iz sveta

O čem tvitajo ljudje iz marketinga?

Družbena omrežja so postala primarni kanal za gradnjo odnosov s kupci. Raziskava podjetij Leadtail in Elastic grid je preučevala tvite vodilnih ljudi iz marketinga in ugotavljala, kako ti vplivajo na njihov posel.

Preberi več
Konferenca F8 – nova orodja in možnosti znotraj Facebooka - iPROM Novice iz sveta

Konferenca F8 – nova orodja in možnosti znotraj Facebooka

Facebookova letna konferenca F8, ki je potekala v San Franciscu, je predstavila nova orodja in posodobitve v tem največjem družbenem omrežju. Med številnimi novostmi izpostavljamo najpomembnejše.

Preberi več

Arhiv