Deli

Nova IAB-jeva raziskava je pokazala, da so milenijci bolj dovzetni za krajše video spote blagovnih znamk, medtem ko imajo starejši raje tradicionalne, 30-sekundne video oglase.

Milenijci imajo raje kratke, starejši pa daljše video oglase - iPROM Novice iz sveta

V raziskavi, ki so jo skupaj izvedli IAB, Millward Brown Digital in Tremor Video, so uporabili 10- in 30-sekundne video spote blagovnih znamk iz panog avtomobilizem, blago široke potrošnje (FMCG) ter restavracije s hitro prehrano. Udeleženci raziskave so si ogledali spote na svojih namiznih računalnikih, pametnih telefonih in tablicah. Nato so odgovarjali na vprašanja, povezana s sprejemanjem in učinkovitostjo posamezne blagovne znamke.

Raziskava je pokazala, da so blagovne znamke, ki predvajajo 10-sekundne mobilne video oglase, bolj priljubljene in imajo tudi večjo prepričevalno moč pri mladih. Medtem pa se nekoliko daljši, 30-sekundni spoti, bolje obnesejo pri starejših (med 35 in 54 let starosti).

Tudi strpnost do oglasov se spreminja z leti in z uporabljeno napravo. Skoraj polovica milenijcev meni, da je  na njihovih pametnih telefonih preveč oglasov, medtem ko jih tako meni le 43 odstotkov starih med 35 in 52 let. Za tablice tako meni 36 odstotkov milenijcev in 25 odstotkov starejših.

Kljub nekaterim generacijskim razlikam pa je raziskava našla tudi nekaj skupnih točk. Tako so, na primer, daljši oglasi boljši pri razlagi zapletenih informacij, medtem ko so oglasi, ki se predvajajo na tablicah, boljši pri posredovanju novosti.

Glede na ugotovitve pri IAB svetujejo, naj oglaševalci razvijajo take video oglase, ki bodo primerni za manjše zaslone, pri čemer naj imajo krajše videe za manjše zaslone in daljše za večje zaslone. Oglasi, ki ciljajo milenijce, bi morali biti še posebej relevantni in prijetni.

Deli

Arhiv