Več časa za medije, zmagovalec pa pametni telefon - iPROM - Novice iz sveta

Več časa za medije, zmagovalec pa pametni telefon

Kljub napovedim, da se ZDA vse bolj bližajo medijski zasičenosti, pa Nielsnovi podatki kažejo drugačno sliko, saj so odrasli Američani v prvi četrtini letos porabili eno uro več časa za medije kot v enakem obdobju lani. Največji zmagovalec med mediji pa pametni telefon.

Preberi več
Letošnje najboljše oglaševalske kampanje v družbenih omrežjih - iPROM - Novice iz sveta

Letošnje najboljše oglaševalske kampanje v družbenih omrežjih

Družbena omrežja se razvijajo. Organske vsebine nadomeščajo plačljive, uporabniki zahtevajo vse več vsebin v realnem času, tukaj pa so še virtualna resničnost, umetna inteligenca in vzpon »chatbotov«. Tudi letos je nekaj blagovnih znamk, ki so zelo dobro izkoristile njihov potencial.

Preberi več
IAB Europe: odnos do programatičnega oglaševanja iPROM - Novice iz sveta

IAB Europe: odnos do programatičnega oglaševanja

Skoraj vsi deležniki v digitalnem ekosistemu vse bolj sprejemajo programatično oglaševanje in izrabljajo njegov potencial za ustvarjanje vrednosti, je pokazala raziskava IAB Europe.

Preberi več
Digitalno oglaševanje poganja programatično, mobilno in video oglaševanje - iPROM - Novice iz sveta

Digitalno oglaševanje poganja programatično, mobilno in video oglaševanje

Na splošno bo rast investicij v oglaševanje na svetovni ravni letos najmočnejša v šestletnem obdobju, saj bo znašala 5,4 odstotka in bo dosegla 480 milijard ameriških dolarjev. Največ bo k tej rasti prispevala dvomestna rast digitalnega oglaševanja.

Preberi več
Mobilni kupci v večji meri uporabljajo družbena omrežja - iPROM - Novice iz sveta

Mobilni kupci v večji meri uporabljajo družbena omrežja

Prek mobilnih telefonov dnevno kupuje že 2,5 milijona Britancev, podatek pa se pri milenijcih še podvoji. Raziskava podjetja Criteo je razkrila, da so med bolj aktivnimi kupci na mobilnih napravah tisti, ki so hkrati tudi uporabniki družbenih omrežij.

Preberi več
Vizualizacija vsebin je na družbenih omrežjih nujna - PROM Novice iz sveta

Vizualizacija vsebin je na družbenih omrežjih nujna

Rast vizualno orientiranih družbenih omrežij, kot sta Snapchat in Instagram, med oglaševalci spodbuja zanimanje za ustvarjanje vizualnih vsebin.

Preberi več
Investicije v digitalno oglaševanje v Sloveniji zrasle za 26 odstotkov - iPROM Novice iz sveta

Investicije v digitalno oglaševanje v Sloveniji zrasle za 26 odstotkov

Slovenski trg digitalnega oglaševanja je v 2015 zrasel za 26 odstotkov in dosegel vrednost 29,9 milijona evrov, kar pomeni, da oglaševalci v Sloveniji internetu namenijo že skoraj četrtino celotnega oglaševalskega proračuna, je pokazala IAB-jeva raziskava AdEx.

Preberi več
Časa za tradicionalne medije vse manj - iPROM - Novice iz sveta

Časa za tradicionalne medije vse manj

Čas, ki ga potrošniki namenjajo tradicionalnim medijem, vse bolj upada, medtem pa čas, namenjen internetu, v letu 2016 še naprej raste. Še posebej to velja za mobilni internet.

Preberi več
Nova zvezda na nebu - Snapchat - iPROM - Novice iz sveta

Nova zvezda na nebu – Snapchat

V bitki, katero družbeno omrežje bo privabilo več novih uporabnikov, naj bi bilo letos fantastično leto za Snapchat. Njegova baza uporabnikov bo zrasla z dvomestno številko in bo v ZDA prvič prehitel tako Twitter kot Pinterest.

Preberi več
Programatično oglaševanje v predsedniški-tekmi - iPROM - Novice-iz-sveta-01

Programatično oglaševanje v predsedniški tekmi

Programatično oglaševanje kandidatom za ameriškega predsednika omogoča, da si pridobijo več glasov zase tako, da ciljajo prave posameznike, s pravim sporočilom, ki se sklada z njihovimi specifičnimi vrednotami, mnenji in prioritetami.

Preberi več

Arhiv