Deli

Ocene izdelkov na blogih so priljubljena destinacija v fazi raziskovanja izdelka. Eden od petih internetnih uporabnikov v ZDA se namreč poslužuje blogov za preverjanje izdelkov, preden se odloči za nakup v fizični trgovini.

Spletne ocene izdelkov pomembne pri odločanju za nakup - iPROM Novice iz sveta

Ogledovanje izdelka v trgovini pred njegovim nakupom v spletni trgovini po nižji ceni je postala že zelo priljubljena praksa. A ker so kupci vse bolj povezani z mobilnimi napravami, se vse bolj pojavlja tudi obratna praksa – ko kupec preveri izdelek na spletu, potem pa ga kupi v fizični trgovini.

Februarska raziskava podjetja Collective Bias je pokazala, da je 20 odstotkov kupcev izdelkov pred nakupom le-te predhodno preverilo na spletu (objava na blogu ali na družbenih medijih). Največ od teh je ocene izdelkov prebralo na Facebooku in YouTube-u.

Raziskava je pokazala še, da so izdelki iz kategorij elektronika ter lepota in moda, tisti izdelki, pri katerih je največja verjetnost, da bodo kupljeni v trgovini na podlagi predhodnega spletnega preverjanja.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv