Medijska potrošnja Kako pa je v Nemčiji - iPROM - Novice iz sveta

Medijska potrošnja: Kako pa je v Nemčiji?

Raziskava organizacije e-Marketer napoveduje, da bodo nemški potrošniki v letu 2019 z mediji preživeli skoraj 10 ur na dan. Povečanje časa je mogoče pripisati vse bolj razširjeni uporabi digitalnih medijev, ki prevladujejo predvsem med mlajšimi.

Preberi več
Sledenje trendom predstavlja konkurenčno prednost - iPROM - Novice iz sveta

Sledenje trendom predstavlja konkurenčno prednost

Rast uporabe mobilnih klepetalnih aplikacij, vedno bolj sprejeta nosljiva tehnologija in pomen priporočil so trendi, ki ustvarjajo novo pot komuniciranja na digitalnih kanalih, navaja raziskava Internet Trends 2019 Mary Meeker.

Preberi več
Trgovci na drobno povečujejo naložbe v digitalno oglaševanje - iPROM - Novice iz sveta

Trgovci na drobno povečujejo naložbe v digitalno oglaševanje

Digitalno oglaševanje trgovcev na drobno v Združenih državah Amerike bo v letu 2019 predstavljalo 19,1 odstotka vseh ameriških naložb v digitalno oglaševanje. Pričakovati je, da bodo trgovci na drobno digitalnim oglasom v letu 2019 namenili 28,33 milijarde dolarjev, več kot dve tretjini sredstev pa bo namenjenih mobilnemu oglaševanju, napoveduje raziskava eMarketerja.

Preberi več
Medijska potrošnja stalnica je sprememba - iPROM - Novice iz sveta

Medijska potrošnja – stalnica je sprememba

V medijski potrošnji uporabnikov interneta je stalnica le ena – sprememba. Spremljanje medijskih vsebin na več zaslonih hkrati, brisanje mej med tradicionalno televizijo in digitalnimi platformami za spremljanje video vsebin ter prevlada fotografij na družbenih omrežjih so le nekateri izmed trendov, ki jih za letos napoveduje raziskava Mary Meeker Internet Trends 2019.

Preberi več
Glasovno iskanje napreduje počasi a vztrajno - iPROM - Novice iz sveta

Glasovno iskanje napreduje počasi, a vztrajno

Pred desetimi leti o glasovnem iskanju ni bilo veliko govora, počasi pa glas nadomešča tipkanje, ki je pri iskanju kraljevalo dolga leta. Glasovno iskanje bo tako še nekaj časa na stranskem tiru in ne bo popolnoma nadomestilo iskanja v klasičnem smislu, navaja raziskava SUMO Heavy.

Preberi več
Zunanj digitalno oglaševanje programatični zakup v porastu - iPROM - Novice iz sveta

Digitalno zunanje oglaševanje – programatični zakup v porastu

Zakup digitalnega zunanjega oglaševalskega prostora postaja vedno bolj avtomatiziran in enostaven. Zahvale gredo predvsem množici digitalnih zaslonov, ki počasi nadomeščajo tradicionalno zunanje oglaševanje in uvajajo programatični zakup oglasnega prostora.

Preberi več
Potrošniki cenijo personalizirana sporočila - iPROM - Novice iz sveta

Personalizirana sporočila zagotavljajo občutno boljše rezultate

Potrošniki so vedno bolj zahtevni, večjo stopnjo personalizacije pa zahtevajo tudi pri komunikacijskih sporočilih s strani blagovnih znamk. Kljub temu, da blagovne znamke trdijo, da se vsakodnevno posvečajo personalizaciji, pa ostaja še veliko prostora za izboljšave.

Preberi več
Obogatena resničnost uspešno prodira na področje marketinga - iPROM - Novice iz sveta

Obogatena resničnost uspešno prodira na področje marketinga

Obogatena resničnost (AR) postaja vse bolj priljubljena med potrošniki, saj spodbuja interakcijo z blagovno znamko in zagotavlja drugačno potrošniško izkušnjo, vse bližje pa je tudi marketinškim strokovnjakom, ki jo zaradi njene učinkovitosti vse pogosteje vključujejo tudi v svoje strategije.

Preberi več

Arhiv