Deli

Spletni medijski načrtovalec v iPROMu Slaven Petrovič je za Finance pojasnil, zakaj bo video oglaševanje med najpomembnejšimi digitalnimi trendi v letošnjem letu ter katere inovacije na tem področju trenutno najbolj odgovarjajo na potrebe in želje uporabnikov na spletu.

Slaven Petrovič za Finance: Video oglaševanje postaja eden glavnih digitalnih trendov - iPROM - Novice

Med letoma 2016 in 2020 se je število podjetij, ki kot trženjsko orodje uporabljajo video vsebine, z 61 % povečalo na 85 %. Kot pravi Slaven Petrovič, bo video oglaševanje eden ključnih digitalnih trendov tudi v letošnjem letu, saj se internet, pametni telefoni in tehnologija na splošno nenehno razvijajo.

Nove tehnologije ter spremenjeno vedenje potrošnikov oglaševalce spodbujajo k uporabi inovativnih pristopov v digitalnem video oglaševanju. Kot ugotavlja Slaven, si porabniki zaradi velike količine spletnih vsebin želijo čimbolj neposredno, hitro in jedrnato komunikacijo, zato med glavnimi inovacijami vidi uporabo videa v živo. Pretakanje video vsebin v realnem času je vse bolj priljubljeno, še zlasti prek spletnih družbenih omrežij.

Zanimiva je tudi napoved, da bodo imeli pri ustvarjanju video oglasov vse večjo vlogo tudi potrošniki sami, saj hitro narašča zanimanje za tehnologije, ki jim omogočajo prilagajanje video vsebin. Trenutno so interaktivni videi predvsem izobraževalne narave, pričakuje pa se, da bodo vse bolj priljubljeni tudi pri oglaševalcih.

Celoten prispevek je bil prvotno objavljen v tiskani izdaji Financ aprila 2021 z naslovom Videooglaševanje postaja eden glavnih digitalnih trendov (str. 20).

Deli