Deli

V Hamburgu vsako leto spomladi poteka konferenca d3con o programatičnem oglaševanju. Na letošnji konferenci, katere rdeča nit je bila predvsem prepletanje podatkov, tehnologij in medijev, se je zbralo več kot 1800 udeležencev iz vodilnih oglaševalskih agencij, založnikov in ponudnikov storitev, med katerimi so bili tudi naši sodelavci iz tehnično-razvojnega oddelka.

d3con: Programatičnost je postala prevladujoči trend v marketingu! - iPROM - Novice iz sveta

V letošnjem letu postaja programatično oglaševanje prevladujoči trend v digitalnem marketingu. Blagovne znamke se spopadajo z različnimi izzivi, ki jih je treba reševati sproti, saj se vedenje potrošnikov hitro spreminja. Oglaševalci se želijo v letošnjem letu bolj osredotočiti na marketing, ki temelji na podatkih. Danes imamo na voljo ogromno količino podatkov, na podlagi katerih je treba prenoviti modele oglaševanja, da bi bolje izkoristili vse razpoložljive kanale. Naložba v dobro kreativno idejo nikakor ne more nadomestiti visokokakovostnih vsebin in naprednih metod ciljanja, ki so rezultat obdelave množice podatkov (t. i. Big Data).

»Programatični zakup predstavlja sanje vseh oglaševalcev, saj izpolni tri ključne cilje: pravo sporočilo pravi osebi ob pravem času!«

Prevladuje mnenje, da je programatični zakup enostaven, a je v bistvu zelo zapleten proces, kar so na konferenci tudi izpostavili številni govorci. Zato je prvi cilj vseh, ki se z ponudbo storitev znotraj segmenta ukvarjamo ta, da delovanje in preglednost storitev znotraj programatičnega ekosistema poenostavimo.

»Programatični trend je na tujem trgu čutiti na vsakem koraku; hkrati pa se izpostavlja, da za njegovo učinkovitost potrebujemo prava znanja, prava orodja in prave podatke. V primeru, da tehnologija ni pravilno uporabljena lahko kaj kmalu dosežemo ravno nasprotni učinek, s tem pa ogrozimo kakovost izvedbe in rezultate akcije,« je povzel Tomaž Tomšič, direktor razvojnega oddelka na iPROM-u.

Deli