Deli

IAB Europe poroča, da so se naložbe v digitalno oglaševanje v letu 2021 na evropskem trgu povečale za 30,5-odstotka na 92 milijard evrov. V Sloveniji so podjetja v lanskem letu za digitalno oglaševanje namenila 16-odstotkov več sredstev kot v letu pred tem.

Rezultati raziskave AdEx, ki pokriva 28 evropskih trgov, kažejo, da je trg digitalnega oglaševanja na pospeških, saj je povprečna rast v vseh evropskih državah 30,5-odstotna, noben evropski trg pa lani ni zabeležil upada.

IAB Europe AdEx 2021: Na evropskem trgu lani dvomestna rast naložb v digitalno oglaševanje, Slovenija s 16-odstotno rastjo - iPROM - Novice

V Sloveniji smo po AdEx2021 zabeležili povprečno 16-odstotno rast, med oblikami digitalnega oglaševanja pa je na domačem trgu po vrednosti naložb najbolj zraslo prikazno oglaševanje, ki je zabeležilo 15-odstotno rast v primerjavi z letom 2020.

Kot je slovensko raziskavo, ki je bila izvedena na vzorcu 85 panelistov, komentiral direktor IAB-ja Slovenija Zoran Savin: »Trg digitalnega oglaševanja v kriznih časih strmo raste.« Pričakovanja glede nadaljnje rasti so potrdile tudi projekcije za naprej. Primerjava rezultatov med letoma 2019 in 2021 namreč kaže, da se je trg konkretno obudil.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.