Deli

Vodja iPROM Labsa Tomaž Tomšič in Matjaž Robinšak iz Valicona sta na predavanju Marketing TOPX Društva za marketing Slovenije predstavila skupno rešitev na področju tržnega raziskovanja, ki omogoča nagovarjanje in doseganje zgolj zainteresiranih potrošnikov. V trženju so sredstva namreč omejena, zato si tržniki prizadevajo čim bolj zmanjšati neučinkovito komuniciranje ter nagovarjati predvsem tiste potrošnike, ki bi jih ponudba resnično zanimala.

Tomaž Tomšič za DMS: Z napovednim modelom do pravega potrošnika in učinkovitejšega oglaševanja - iPROM - Novice

Rešitev iPROMa in Valicona temelji na naprednem ciljanju, kjer najprej opredelimo tisto ciljno skupino znotraj Valiconovega panela, ki ima izraženo nakupno namero. Nato vsakega uporabnika opremimo z anonimiziranim identifikatorjem in na osnovi digitalnih sledi anonimiziranih uporabnikov izdelamo napovedni model. Model iz vzorca implementiramo na celotno populacijo z uporabo algoritma podobnosti in globokega učenja. iPROM nato znotraj tehnološke rešitve iPROM DMP z uporabo izdelanega modela in vzorca opredeli ciljne posameznike, ki se jim bo prikazoval oglas.

Kot ključno korist sta Tomaž Tomšič in Matjaž Robinšak izpostavila t. i. minimizacijo odpada pri naložbi v oglaševanje. Model namreč oglase v največji možni meri prikazuje le tistim posameznikom, za katere je oglas pomemben. Tako zagotovimo, da nagovarjamo potrošnika, ki ga ponudba resnično zanima.

Celoten zapis z naslovom Ne pozabite na ne-vidno si lahko preberete na spletni strani Društva za marketing Slovenije v rubriki Podatki in analitika (tukaj).

Deli

O avtorju

Tomaž Tomšič je danes strateški svetovalec in vodja iPROM Labs. Odgovoren je za enoto iPROM Labs, v kateri že več kot desetletje raziskuje nove tehnologije za oglaševanje in komuniciranje v digitalnih medijih. V iPROMU je redno zaposlen praktično že od same ustanovitve, kar o njem pove praktično vse. V prostem času se ukvarja z raziskovanjem analitičnih metod obdelave velikih količin podatkov in raziskovanjem tehnologij za 3D tiskanje. Po njegovih besedah bo kombinacija teh tehnologij v prihodnosti človeški vrsti utrla pot življenja in bivanja na drugih planetih. Tomaž je v prostem času tudi strasten tekač in maratonec.

Vsi prispevki avtorja

Arhiv