Deli

O tem, da koronavirus spodbuja uporabo interneta, ni dvoma. Uporaba interneta je v tem času zrastla kar za 50 odstotkov, kar ponudnikom internetnih storitev vpliva tudi na zagotavljanje kakovosti povezav.

Uporaba interneta večja za 50 odstotkov - iPROM - Novice iz sveta

Iz telekomunikacijskega podjetja Vodafone, ki deluje v več kot 65 državah, poročajo, da se je na nekaterih trgih prenos podatkov povečal za 50 odstotkov, med drugim tudi zaradi uporabe številnih platform, ki so namenjene delu od doma in prostemu času. Več internetnih uporabnikov in uporaba spleta za praktično vsa področja življenja prinaša tudi veliko obremenitev za samo delovanje in hitrost povezav.

Kljub nekaterim trditvam, da je kapaciteta omrežij dovolj velika, je treba opozoriti na to, da lahko izziv povzroči nenadni val povpraševanja, ki preseže ponudbo. »Gneča« spletnih uporabnikov tako pogosto vpliva na storitve mobilnega interneta. V številnih azijskih državah je januarja hitrost mobilnega prenosa podatkov upadla, fiksne širokopasovne povezave pa so lažje zagotavljale boljšo zmogljivost.

Odgovor na izziv upada hitrosti prenosa podatkov je ponudil Netflix, ki je z namenom nemotenega delovanja platforme zmanjšal kakovost pretočnih filmov in TV-serij. Tako je zmanjšal obremenitev evropskih omrežij za približno 25 odstotkov. Drugi ponudniki internetnih storitev so povedali, da bodo po potrebi dodajali več zmogljivosti – Vodafone, na primer, ponuja dodatne zmogljivosti in storitve za bolnišnice in zdravnike v Veliki Britaniji. V Združenih državah Amerike je podjetje Comcast odprlo svojo mrežo točk WiFi, da bi dostop do spleta omogočili čim večji populaciji. Tudi v Sloveniji so nekateri ponudniki internetnih storitev omogočili svojim ponudnikom brezplačne povečane količine za prenos podatkov.

Na povečanje uporabe digitalnih medijev smo dobro pripravljeni tudi v iPROMu. Z nadgrajeno strežniško infrastrukturo zagotavljamo nemoteno, stabilno delovanje vseh sistemov in naročnikom še naprej omogočamo vse naše storitve.

Deli

Arhiv