Deli

V Združenem kraljestvu se povečujejo naložbe v digitalno oglaševanje, na prvem mestu je trgovina na drobno.

Naložbe v digitalno oglaševanje rastejo - iPROM - Novice iz sveta

Lani so se naložbe v digitalno oglaševanje v Združenem kraljestvu povečale za 8 odstotkov. Letos naj bi dosegle še dodatno 16,8-odstotno rast in prišle do 19,23 milijarde britanskih funtov, kar utrjuje položaj Združenega kraljestva kot največjega evropskega trga z vidika naložb v digitalno oglaševanje.

Vse panoge se niso odrezale enako. Turizem je lani zabeležil 51-odstoten padec oglaševalskih naložb, medtem ko je panoga računalniških izdelkov in potrošniške elektronike dosegla 38,8-odstotno rast. Za letošnje leto eMarketer ocenjuje, da se bodo v vseh panogah, ki jih spremlja, naložbe v oglaševanje okrepile.

Naložbe v digitalno oglaševanje trgovine na drobno bodo letos znašale 3,98 milijarde britanskih funtov, drugo mesto bodo zasedli izdelki široke potrošnje (2,79 milijarde britanskih funtov).

V Sloveniji po podatkih raziskave iPROMa in Valicona trend rasti naložb v digitalno oglaševanje beležijo vse panoge, pri čemer najbolj raste kategorija Drugo, kjer povprečna naložba v digitalno oglaševanje znaša 856.500 evrov (29 odstotkov več kot v letu 2020). V to kategorijo se uvrščajo največji oglaševalci iz kategorije Lepota in zdravje. V trgovinski panogi bo proračun za digitalno oglaševanje znašal 666.200 evrov (2-odstotna rast v primerjavi z letom 2020), sledita ji storitvena panoga z 264.200 evri (1-odstotna rast) in turizem s 182.500 evri (9-odstotna rast).

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv