Deli

Naložbe v zunanje oglaševanje so se v pandemičnem letu 2020 znižale za kar 30 %. Za preživetje panoge je bilo odločilno, da se je prilagodila novi resničnosti in našla poti do potrošnikov prek digitalnih kanalov in tehnologij.

Digitalno zunanje oglaševanje že v nizkem štartu - iPROM - Novice iz sveta

Čeprav so tradicionalni oglasni panoji še vedno najbolj prepoznaven kanal v panogi zunanjega oglaševanja, novejši digitalni zasloni tržnikom omogočajo zanimivejšo predstavitev oglaševalskih vsebin ali dopolnitev tradicionalnih oglasnih formatov. Zunanje oglaševanje v svoj trženjski splet vključujejo tudi spletne trgovine in blagovne znamke, ki se zanašajo na podatkovne strategije.

S prednostmi programatičnega oglaševanja lahko oglasne vsebine prilagodijo denimo temperaturam in vremenskim razmeram ali pa prek mobilnih signalov pritegnejo k nakupu tiste ciljne javnosti, ki se v določenem trenutku nahajajo v bližini zunanjega zaslona.

Še dodatna spodbuda za vključevanje zunanjega oglaševanja v trženjske strategije je možnost kontekstualnega ciljanja brez uporabe piškotkov, saj se blagovne znamke zavedajo občutljivosti potrošnikov glede zasebnosti.

Merjenje učinkov ostaja izziv

Kljub temu da lahko oglaševalci prek zunanjih oglasov že dosegajo točno določene ciljne javnosti, je zunanje oglaševanje še vedno množično oglaševanje. Ker težko natančno merimo njegove učinke, sta Ameriško združenje za zunanje oglaševanje (OAAA) in neprofitna organizacija Geopath nedavno predstavila nove smernice na tem področju.

Te določajo, da se lahko merjenje izvaja na enak način, ne glede na vrsto digitalnega zunanjega oglasnega inventarja, vključno z zunanjimi in notranjimi zasloni, avtobusnimi postajališči in športnimi prizorišči.

Deli

Arhiv