Deli

Danes igrajo digitalni mediji ključno vlogo na vseh točkah stika s kupcem, podpirajoč tako spletno kot tudi fizično prodajo, medtem ko je potrošniško vedenje zaznamovano s spremenljivostjo in negotovostjo.

V 2023 sta iPROM in Valicon ponovno izvedla raziskavo o nakupni poti Slovencev, da bi razkrila ključne trende v nakupnih navadah slovenskih potrošnikov. Raziskava je preučevala vedenje potrošnikov v štirih ključnih potrošniških kategorijah: krediti, počitnice, avtomobilizem in zabavna elektronika. Poleg pomena posameznih točk stika s kupcem raziskava osvetljuje tudi vplive digitalizacije na nakupno pot.

Analiza prinaša vpogled v to, kako svetovna gospodarska nestabilnost vpliva na nakupne odločitve in kako so se te navade spremenile v primerjavi z letom 2017, časom gospodarskega razcveta. Raziskavi iz leta 2017 in 2023 sta temeljili na istem modelu, pri čemer je bila nakupna pot kupca analizirana skozi vrsto ključnih izkustvenih točk v nakupnem lijaku. Ta pristop omogoča globlje razumevanje dinamike trženja in vpliva različnih točk stika na potrošniške odločitve.

V izvlečkih raziskave za posamezno panogo preberite, kako lahko te ključne ugotovitve uporabite za bolj ciljano in učinkovito trženje v letu 2024. Razumevanje teh trendov vam bo omogočilo, da se prilagodite spreminjajočemu se trgu in optimizirate svoje tržne strategije za doseganje najboljših rezultatov.

iPROM in Valicon: Nakupna pot 2023 - POČITNICE

NAKUPNA POT V KATEGORIJI POČITNICE

Uporaba digitalnih medijev v fazi raziskovanja prevladuje v kategoriji počitnice.

Preberi več

iPROM in Valicon: Nakupna pot 2023 - AVTOMOBILIZEM

NAKUPNA POT V KATEGORIJI AVTOMOBILIZEM

Digitalni mediji so ključni v fazi odkrivanja in odločanja za nakup v kategoriji nakupa avtomobila.

Preberi več

iPROM in Valicon: Nakupna pot 2023 - KREDITI

NAKUPNA POT V KATEGORIJI KREDITI

Digitalne točke stika s kupcem močno spodbujajo odločitev za izbiro ponudnika kredita.

Preberi več

iPROM in Valicon: Nakupna pot 2023 - ZABAVNA ELEKTRONIKA

NAKUPNA POT V KATEGORIJI ZABAVNA ELEKTRONIKA

Uporaba digitalnih medijev je v kategoriji zabavna elektronika ključna.

Preberi več

Mesečne e-novice Spletna patrola

Sledi najnovejšim trendom in nasvetom strokovnjakov z več kot 20-letnimi izkušnjami v digitalnem oglaševanju

iPROM Spletna patrola - prijava
  Več informacij

Vaših osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam in jih ne bomo uporabljali za druge namene.

Kadarkoli lahko zahtevate, da vaše osebne podatke popravimo, dopolnimo ali izbrišemo, s sporočilom na gdpr@iprom.si. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Prejmi prednostni dostop do aktualnih novic, dogodkov, študij primerov, panožnih poročil in strokovnih priročnikov s področja digitalnega oglaševanja in oglaševalskih tehnologij.

Deli