Kako učinkovito nagovoriti svojega kupca v nestanovitnih časih v 2024?

Na podlagi izvlečkov raziskave Nakupna pot slovenskega kupca v letu 2023, ki smo jo izvedli poleti v sodelovanju z družbo Valicon, smo oblikovali serijo poročil, namenjenih štirim ključnim panogam: avtomobilizmu, kreditom, počitnicam in zabavni elektroniki. Vsako posamezno poročilo nudi podrobne vpoglede, ki vam bodo pomagali pri bolj usmerjenem in učinkovitejšem trženje v letošnjem letu. Z razumevanjem teh trendov boste lahko bolje prilagodili svoje strategije trenutnim tržnim spremembam in optimizirali svoje trženjske pristope za doseganje optimalnih rezultatov.

PRENESI POROČILO
SKB banka izboljšuje učinkovitost digitalnega oglaševanja z zakupom digitalnih medijev na osnovi prvoosebnih podatkov o digitalnih občinstvih

V SKB banki se nenehno trudijo izboljšati svoje oglaševalske strategije in doseči svoje ciljno občinstvo.
S tem namenom je banka prepoznala vrednost prvoosebnih podatkov o svojih digitalnih občinstvih in izvedla uspešno oglaševalsko kampanjo na njihovi osnovi.

PREBERI VEČ
Blagovna znamka Lisca s strategijo ciljanja in zakupa digitalnih medijev na osnovi prvoosebnih podatkov za 8-krat povečala spletno prodajo kopalk na hrvaškem trgu

Blagovna znamka Lisca je s podatkovno gnano oglaševalsko akcijo v digitalnih medijih želela dvigniti ozaveščenost o novi kolekciji kopalk na hrvaškem trgu ter spodbuditi prodajo prek spletne trgovine lisca.hr.
V študiji primera si preberite, kako je s strategijo ciljanja in zakupa digitalnih medijev na osnovi prvoosebnih podatkov za 8-krat povečala spletno prodajo kopalk na hrvaškem trgu.

PREBERI VEČ

Private DMP by iPROM

First Party Data Management Platform for Advertisers

Invest in your audience with first party data acquisition for better ad targeting. Build, grow, and secure your audience with every cent allocated to media spend. Owning your audience will drive all your campaigns effectively, with a clear target and significant results.

Raziskava iPROMa in Valicona: Nakupna pot slovenskega kupca se v nestanovitnih časih nenehno spreminja

Družbi iPROM in Valicon sta poleti 2023 ponovno izvedli raziskavo o nakupni poti slovenskega kupca. Analizirali sta nakupno obnašanje v kategorijah krediti, počitnice, nakup avtomobila in zabavne elektronike. Ključne ugotovitve tokratne raziskave so, da je nakupna pot kupca močno digitalizirana, da na različnih točkah stika s kupcem digitalni mediji podpirajo tako spletno kot tudi nespletno prodajo, ter da je obnašanje kupcev danes zaznamovano z nestanovitnostjo.

PREBERI VEČ

iPROM Programmatic Platform

Celovita rešitev za programatični zakup oglasnega prostora na odprtem spletu za trge Adriatic regije, Nemčijo, Avstrijo, Srbijo, Kosovo in Makedonijo.

Kako obvladovati podatke za učinkovit zakup digitalnih medijev v novi eri?

Nova doba zakupa oglasnega prostora v digitalnih medijih, osredotočena na uporabo prvoosebnih podatkov, omogoča bolj ciljano in učinkovito oglaševanje.

PREVERI VEČ
Kakšne trende v digitalnem oglaševanju pričakujemo v 2024?

Preberite si zapis Simona Cetina, partnerja v družbi iPROM, ki je za Društvo za marketing Slovenije pripravil pregled šestih vzhajajočih priložnosti v digitalnem oglaševanju, za katere meni, da jih strokovnjaki za marketing letos ne smejo zamuditi.

VEČ V KOLUMNI
iPROM krepi ekipo medijskega načrtovanja

V iPROMu iščemo medijskega načrtovalca (m/ž), ki uživa v delu s številkami in bo z nami soustvarjal poslovne uspehe naših naročnikov.

PRIJAVA
STORITVE<span class="subtitle">ZA PODJETJA IN VODJE TRŽENJA</span>

STORITVEZA PODJETJA IN VODJE TRŽENJA

Ustvarjajte močnejše blagovne znamke v digitalnem okolju. Uporabite podatke in analitiko za učinkovitejšo ter uspešnejšo strategijo pridobivanja kupcev. Storitve in tehnologije, ki povezujejo vse našteto.

Preberi več
PRODUKTI<span class="subtitle">ZA MEDIJSKE STROKOVNJAKE</span>

PRODUKTIZA MEDIJSKE STROKOVNJAKE

Izboljšajte uspešnost digitalnega oglaševanja z napredno opredelitvijo ciljnega občinstva in natančnim večkanalnim ciljanjem na vseh napravah. Ustvarite sporočilo in ga prikazujte povsod tam, kjer je to najbolj učinkovito.

Preberi več
ZALOŽNIKI<span class="subtitle">ZA VODJE OGLASNEGA TRŽENJA</span>

ZALOŽNIKIZA VODJE OGLASNEGA TRŽENJA

Medijske in programske rešitve za boljši izkoristek oglasnih zmogljivosti.

Preberi več

PRESS

31. 01. 2024

iPROM lani slovenskim uporabnikom digitalnih medijev posredoval skoraj 40 odstotkov več oglasov kot leta 2022

V preteklem letu je iPROM s svojimi oglaševalskotehnološkimi rešitvami za distribucijo oglasnih sporočil slovenskim uporabnikom digitalnih medijev prikazal skoraj 40 odstotkov več oglasov kot v letu 2022. Po deležu vseh prikazanih oglasov se je na prvo mesto uvrstila panoga trgovina, ki je zabeležila več kot 23-odstotni delež, medtem ko je panoga avtomobilizem s svojim približno 15-odstotnim deležem zasedla drugo mesto. Panoga finance se je z dobrim 14-odstotnim deležem v skupnem številu prikazanih oglasov uvrstila na tretje mesto.
26. 10. 2023

Raziskava iPROMa in Valicona: Nakupna pot slovenskega kupca se v nestanovitnih časih nenehno spreminja

Družbi iPROM in Valicon sta poleti 2023 ponovno izvedli raziskavo o nakupni poti slovenskega kupca. Analizirali sta nakupno obnašanje v kategorijah krediti, počitnice, nakup avtomobila in zabavne elektronike. Ključne ugotovitve tokratne raziskave so, da je nakupna pot kupca močno digitalizirana, da na različnih točkah stika s kupcem digitalni mediji podpirajo tako spletno kot tudi nespletno prodajo, ter da je obnašanje kupcev danes zaznamovano z nestanovitnostjo.
30. 08. 2023

iPROMova analiza 2023: Na trgih jugovzhodne Evrope ter v Nemčiji in Avstriji brskalnik Edge močno krepi tržni delež

Microsoftov brskalnik Edge je v letošnjem letu prehitel Firefox in na trgih jugovzhodne Evrope ter v Nemčiji in Avstriji postal drugi najbolj priljubljen brskalnik, takoj za vodilnim brskalnikom Chrome. V tej regiji uporabniki do vsebin v digitalnih medijih dostopajo prek mobilnega telefona, za bolj aktivno prebiranje digitalnih medijskih vsebin pa še vedno uporabljajo računalnike. Med mobilnimi operacijskimi sistemi prevladuje Android, na računalnikih pa Windows, kaže iPROMova analiza tehnoloških značilnosti naprav, s katerimi uporabniki dostopajo do digitalnih medijev v regiji jugovzhodne Evrope (Italija, Slovenija, Hrvaška, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Kosovo in Albanija) ter v Nemčiji in Avstriji.

BLOG

iPROM krepi ekipo medijskega načrtovanja - iPROM - Novice

iPROM krepi ekipo medijskega načrtovanja

V iPROMu iščemo medijskega načrtovalca (m/ž), ki uživa v delu s številkami in bo z nami soustvarjal poslovne uspehe naših naročnikov. Naš popoln kandidat bo z veseljem prevzel odgovornosti, ki jih prinaša ta vloga, in se izkazal s svojo odlično komunikacijo z interno ekipo, mediji in naročniki ter analitičnim pristopom do načrtovanja.
Preberi več
Kateri programatični oglaševalskotehnološki trendi bodo vroči v 2024 - iPROM - Mnenja strokovnjakov - Simon Struna

Kateri programatični oglaševalskotehnološki trendi bodo vroči v 2024?

Simon Struna
Programatično oglaševanje je v zadnjih letih doživelo meteorski vzpon. Po podatkih Statiste je bil svetovni trg programatičnega oglaševanja v letu 2023 vreden kar 558 milijard ameriških dolarjev, kar predstavlja približno 11-odstotno povečanje naložb v programatično digitalno oglaševanje v primerjavi z letom prej. Ta rast ni le odraz razvijajoče se digitalne krajine, temveč tudi naraščajočega zaupanja oglaševalcev v programatične platforme. To jasno kaže na zrelost sektorja in njegovo ključno vlogo v prihodnosti digitalnega oglaševanja. V nadaljevanju izpostavljam ključne trende v programatičnem oglaševanju, ki bodo, kot predvidevam, zaznamovali tekoče leto.
Preberi več
Digitalno oglaševanje v letu 2024 kako se pripraviti na korenite spremembe - iPROM - Novice iz sveta

Digitalno oglaševanje v letu 2024: kako se pripraviti na korenite spremembe?

Letošnje leto bo za digitalno oglaševanje zelo dinamično. Panogo čaka preobrazba, ki bo vplivala na strukturo odprtega spletnega ekosistema – bliža se popolna ukinitev piškotkov tretjih oseb, ki se jih je doslej uporabljalo za ciljanje in merjenje.
Preberi več