Deli

Video oglasi, ki pripovedujejo zanimivo zgodbo, so interaktivni in vključujejo »vplivneže«, so ključni za uspeh digitalnih video oglaševalskih strategij.

Zmagovite video strategije velikih blagovnih znamk - iPROM Novice iz sveta

Znamke kot so BMW, GEICO in Lenovo privabljajo velike množice na splet s svojimi interaktivnimi video vsebinami. Uspešne digitalne video taktike so pripovedovanje daljših privlačnih zgodb, uporaba »vplivnežev«, ki pripovedujejo zgodbo blagovne znamke, uporaba video oglasov, pri katerih so uporabniki v središču pozornosti, pa tudi priprava »nišnih« vsebin za specifične gledalce.

Primer uporabe novih orodij in tehnologij z namenom postavitve uporabnika v središče dogajanja, je BMW-jev video »Eyes on Gigi Hadid«, v katerem lepotico lovite s 360-stopinjskih pogledom.

Toyotina video marketinška strategija je primer, kako blagovna znamka lahko ustvari serijo vsebin, pripravljenih za različne vrste (potencialnih) kupcev, glede na vrsto vozil, ki jih želijo prodajati.

Uspešni video oglasi ne sledijo več časovnim omejitvam, ki jih zapoveduje televizija. Zmagovitih oglasov ni treba več omejevati na 30 ali 60 sekund. Primer je Googlov oglas za promocijo svojih iskalnih zmogljivosti. Kar štiri minutni video je bil pogledan že 11-milijonkrat od kar so ga lansirali sredi marca.

Poleg tega pa lahko z uporabo »vplivnežev« zgodba v video oglasu dobi dodatno avtentičnost. Mlajši gledalci bodo gledali dobre zgodbe, morajo pa verjeti, da je to res dobra zgodba. In če jim to kdo pove na avtentičen način, tak oglas pridobi na kredibilnosti.

Deli

Arhiv