Deli

V zadnjih nekaj mesecih so TV distributerji odprli spletne knjižnice starejših, nadvse priljubljenih TV serij kot so Matlock, I Love Lucy, Bewitched, Seinfeld, The Twilight Zone … Z možnostjo ogleda serij na spletu, so distributerji načeli t. i. »dolgi rep« nišnih vsebin, ki jih internet spreminja v denar. Kljub zadržanosti direktorjev do tega zaradi stroškov, ki jih to prinaša s seboj, in kljub temu, da ostaja prodaja DVD-jev dominanten vir dohodka, pa ponovna oživitev že dolgo mrtvih serij ustvarja nov vir dohodka za distributerje.

Z oglaševanjem podprte spletne strani, ki omogočajo neposreden prenos, kot so Hulu, Veoh in Joost oblikujejo časovni tunel za serije, stare tudi 50 let. In zanimanje zanje je preseglo vsa predvidevanja in pričakovanja.

Slaba novica je le ta, da če niste doma v ZDA, potem najbrž še nekaj časa ne boste mogli uživati ob gledanju vaše najljubše stare serije. Avtorske pravice so, žal, še neurejene za dobršen del preostalega sveta.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv