Deli

Danes na svetu beležijo že več kot 6 milijard naročnikov mobilnih storitev. Po podatkih Svetovne banke pa naj bi ta številka kmalu presegla število Zemljinih prebivalcev. Največji porast  beležijo države v razvoju, kjer se je število naročnikov v desetih letih dvignilo za 1.500 odstotkov (leta 2000 4 na 100 prebivalcev, leta 2010 pa kar 72).

Zanimiv je tudi podatek o tem, kdo uporablja mobilne telefone. Tako so v razvijajočih se državah vodilni uporabniki mlajši od 15 let (29 odstotkov v primerjavi s 17 odstotki v razvitih državah). Prav tako se močno širi širokopasovni dostop do interneta prek mobilnikov, kar pomeni večji dostop  in več naloženih aplikacij. To pa, pravi raziskava, daje moč posameznikom in spodbuja razvoj svetovnega gospodarstva.
 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv