Deli

Vsebinski marketing lahko pomaga pri prodaji izdelkov prek spleta. Z njegovo pomočjo se podaljša čas, ki ga uporabniki preživijo na vašem spletnem mestu, poleg tega boste postali mnenjski voditelj. Pri tem pa upoštevajte nekaj osnovnih pravil; vaša vsebina mora biti zanimiva in deljiva, seveda pa jo morajo uporabniki tudi najti.

Z vsebinskim marketingom do spletne prodaje - iPROM Novice iz sveta

Prvi logični korak za prodajo izdelka prek spleta je postavitev dobro zasnovanega spletnega mesta, prek katerega boste lahko prodajali svoj izdelek. Sledi pa nekoliko težja naloga: kako ustvariti svojo bazo kupcev? Kako pritegniti v spletno trgovino potencialne kupce in kako zadržati njihovo zanimanje za vaš izdelek?

Odgovor je v vsebinskem marketingu. Ta vam pri prodaji pomaga na dva načina. Prvič, z vsebino se bo povečeval čas, ki ga uporabniki preživljajo na spletnem mestu, in drugič, z dobro vsebino boste v očeh uporabnikov postali mnenjski voditelj. Za uspešen vsebinski marketing morate dobro raziskati svoj posel, izpiliti morate svoje pisne sposobnosti, razmislite pa tudi o možnosti, da najamete koga zunanjega, ki bo upravljal z vašo vsebino.

Če pa želite, da vam vsebinski marketing pomaga pri prodaji izdelka, morate upoštevati nekaj osnovnih pravil: uporabniki morajo vašo vsebino najti, ta mora biti deljiva (ustna komunikacija je bistvenega pomena), mora pa biti tudi zanimiva (mora izobraževati, obveščati, zabavati ali biti kontroverzna).

Deli

Arhiv