Deli

Vodilna video platforma YouTube danes beleži več kot milijardo različnih uporabnikov vsak mesec, ti pa v tem obdobju pogledajo za več kot 6 milijard ur video vsebin. To pomeni ena ura video vsebin na mesec za vsakega zemljana ali 50 odstotkov več kot leto dni nazaj.

Pri tem pa najpomembnejšo vlogo igra generacija C, ki jo želi na YouTube doseči vsak oglaševalec. Gre za nov termin v potrošniški kulturi, ki ga uporablja ravno omenjeni video portal, z njim pa označuje ljudi, ki jim veliko pomenijo stvari, kot so ustvarjanje (“Creation”), ohranjevanje (“Curation”), povezovanje (“Connection”) in skupnost (“Community”) – torej štirje C-ji. Ne gre toliko za starostno skupino, čeprav jo večinoma sestavljajo milenijci, pač pa gre za njihovo vedenje, odnos in miselnost.

Generacija C sicer vpliva na več kot 500 milijard ameriških dolarjev celotne letne potrošnje v ZDA, skoraj vsi (91 odstotkov) spijo zraven svojih pametnih telefonov, 88 odstotkov ima profile na družabnih omrežjih (od teh se jih 65 odstotkov z njimi ukvarja na dnevni ravni), 8 od 10, ki imajo v lasti pametni telefon, prek njega gleda video vsebine na YouTube, 40 odstotkov pa jih le bolj poredko gleda televizijo.

Deli

Arhiv