Deli

Uporaba videa nenehno raste, zato so začeli ustvarjalci raziskovati najboljše načine za njegovo vključevanje v lastne digitalne strategije. Zahvaljujoč izjemni rasti videa v preteklem letu, bo letošnje leto pomembno za video vsebine.

Video vsebine na digitalnih kanalih v porastu - iPROM - Novice iz sveta

Uporaba video vsebine nenehno raste, zato so začeli ustvarjalci raziskovati najboljše načine za njegovo vključevanje v lastne digitalne strategije. Zahvaljujoč izjemni rasti videa v preteklem letu, bo letošnje leto pomembno za video vsebine.

Ustvarjalci se pri ustvarjanju video vsebin soočajo s številnimi izzivi. Najpogostejši so povezani s človeškimi viri, z monetizacijo in s količino vsebine. Zdi se jim namreč, da nimajo dovolj ljudi in dovolj velikega proračuna za ustvarjanje želene količine video vsebin in, še pomembneje, za ohranjanje standardov kakovosti.

Video vsebine se pogosto obravnava kot drago naložbo za mala podjetja, a ni nujno, da je to vedno res. Rast družbenega videa prinaša možnost hitrega ustvarjanja privlačnih vsebin, za katere ni nujno, da so najvišje kakovosti. Kar se tiče monetizacije, je mogoče ta izziv preseči z ustvarjanjem relevantnih videov za izbrano ciljno skupino, upoštevajoč njihova pričakovanja glede blagovne znamke in z dostavo sporočila na njim najprimernejši način.

Digitalni video prednostna naloga letošnjega leta

Veliko video ustvarjalcev namerava v letošnjem letu ustvariti več videov kot v preteklosti, za 48 odstotkov je video glavna prednostna naloga letošnjega leta, ugotavlja Wibbitz. Zavedajo se naraščajočega trenda video vsebin in so pripravljeni eksperimentirati z njimi. Še več, 38 odstotkov vprašanih želi raziskati možnost monetizacije svojih video vsebin, kar pomeni, da morajo najti povezavo med kakovostjo in donosnostjo naložbe svojih video posnetkov.

Video vsebine z večjim dosegom kot slike

Uporabniki interneta si med obiskom spletne strani prek namiznega računalnika ogledajo 4,8 videa in 1,3 videa, ko do strani dostopajo prek svoje mobilne naprave, kaže analiza podjetja Wibbitz. 87 odstotkov video posnetkov si uporabniki ogledajo do konca, kadar dostopajo do strani prek namiznega računalnika, za mobilne uporabnike je ta številka 45 odstotkov. Analiza še kaže, da dobijo videi na Facebooku 375 odstotkov več klikov kot slike in da ustvarijo 291 odstotkov več dosega kot slike.

»Čustveni odzivi televizijske izkušnje, prehod potrošnikov na širokopasovne spletne povezave ter posledične spremembe v vsebinah, zmogljivostih in načinu zaznavanja spleta, omogočajo hitro rast video oglaševanja na digitalnih kanalih. V iPROM-u že od leta 2003 razvijamo rešitve in postavljamo standarde, ki omogočajo oglaševanje z naprednimi video oglasnimi formati tako na desktop kot mobilnih platformah. Z naprednimi video formati, lahko namreč učinek video oglasov razširite na vse medije in zastavljene cilje oglaševalskih kampanj, ki jih dosegate na televiziji, dodatno okrepite. Prav tako lahko na digitalnih platformah lažje dosegate določene ciljne skupine in bolj učinkovito upravljate z vložki v oglaševanje, tako da dobite največ za veš denar«, komentira Leon Brenčič, direktor odnosov z naročniki v iPROMu.

Deli

Arhiv