Deli

Video oglaševanje na več platformah je zaradi vse večjega zanimanja medijskih zakupnikov v porastu. Večina digitalnega video inventarja v ZDA se posreduje programatično.

Video oglaševanje na več platformah za večji doseg - iPROM - Novice iz sveta

Serviranje video oglasov na več platformah je vse večja prednostna naloga medijskih zakupnikov, ki dajejo prednost doseganju občinstev prek razširjanja nabora naprav in platform, za katere ti porabijo veliko svojega časa. Medtem ko je marketing, ki temelji na občinstvu, vabljiva možnost za oglaševalce, kreativni, tehnični in poslovni izzivi pomenijo, da zakup na več platformah ni tako učinkovit, kot bi lahko bil.

Video oglaševanje na več platformah predstavlja priložnost za digitalne oglaševalce, da razširijo svoj doseg v dnevno sobo, obenem pa tradicionalnim televizijskim oglaševalcem omogoča, da izkoristijo prednosti digitala, kaže najnovejše eMarketerjevo poročilo Cross-Platform Video Advertising: Momentum Builds, but Obstacles Remain.

Proračuni za video oglaševanje na več platformah se krepijo

Interactive Advertising Bureau (IAB) in Advertiser Perceptions ocenjujeta, da bo 38 odstotkov oglaševalskega proračuna vprašanih ameriških oglaševalcev letos namenjenih video/televizijskemu zakupu na več platformah, kar je več kot lani, ko je ta delež znašal 34 odstotkov, in leta 2015, ko je bil ta 32-odstoten.

Povezana televizija je na presečišču digitalne video in linearne televizije, a povezane televizijske platforme, ki podpirajo oglase, še niso dosegle množične uporabe. Zato je doseg, ki ga zahtevajo številni zakupniki, težko doseči.

Medtem pa je večina digitalnega video inventarja v ZDA posredovana programatično, a to ne velja za inventar povezane in napredne televizije. Ta dva formata se v večini še vedno zakupuje neposredno, kar je doslej omejevalo potencial rasti večzaslonskega oglaševanja.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv