Deli

Vrednost programatičnega spletnega video oglaševanja se je v zadnjih štirih letih povečala za skoraj dvajsetkrat – z 22 milijonov evrov leta 2012 na 375 milijonov evrov leta 2015. Do leta 2020 bo raslo po kar 38,7-odstotni letni stopnji in bo doseglo že 2 milijardi evrov. Čez pet let bo že več kot polovica prihodkov od spletnega video oglaševanja ustvarjena na programatičen način, napoveduje raziskovalna hiša IHS.

Študijo o stanju programatičnega oglaševanja danes in čez pet let je raziskovalna hiša IHS pripravila za spletno video oglaševalsko platformo SpotX, pri čemer je izvedla globinske intervjuje tako s predstavniki oglaševalskih agencij kot založniki ter jih združila z oglaševalskimi trendi in napovedmi IHS.

Kot ugotavlja IHS, Velika Britanija kot največji trg programatičnega video oglaševanja v Evropi trenutno zagotavlja več kot tretjino (36,1 odstotka) vseh prihodkov iz programatičnega spletnega video oglaševanja v Evropi. V Veliki Britaniji je 23 odstotkov celotnega spletnega video oglaševanja ustvarjenega na programatičen način, na Nizozemskem že 34 odstotkov, v Franciji pa 19 odstotkov. V vseh treh državah bo rast programatičnega video oglaševanja do leta 2020 občutna: na Nizozemskem bo čez pet let že 63 odstotkov spletnih video oglasov zakupljenih programatično, v Veliki Britaniji 60 odstotkov in v Franciji 54 odstotkov.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv