Deli

Vrednost programatičnega spletnega video oglaševanja se je v zadnjih štirih letih povečala za skoraj dvajsetkrat – z 22 milijonov evrov leta 2012 na 375 milijonov evrov leta 2015. Do leta 2020 bo raslo po kar 38,7-odstotni letni stopnji in bo doseglo že 2 milijardi evrov. Čez pet let bo že več kot polovica prihodkov od spletnega video oglaševanja ustvarjena na programatičen način, napoveduje raziskovalna hiša IHS.

Študijo o stanju programatičnega oglaševanja danes in čez pet let je raziskovalna hiša IHS pripravila za spletno video oglaševalsko platformo SpotX, pri čemer je izvedla globinske intervjuje tako s predstavniki oglaševalskih agencij kot založniki ter jih združila z oglaševalskimi trendi in napovedmi IHS.

Kot ugotavlja IHS, Velika Britanija kot največji trg programatičnega video oglaševanja v Evropi trenutno zagotavlja več kot tretjino (36,1 odstotka) vseh prihodkov iz programatičnega spletnega video oglaševanja v Evropi. V Veliki Britaniji je 23 odstotkov celotnega spletnega video oglaševanja ustvarjenega na programatičen način, na Nizozemskem že 34 odstotkov, v Franciji pa 19 odstotkov. V vseh treh državah bo rast programatičnega video oglaševanja do leta 2020 občutna: na Nizozemskem bo čez pet let že 63 odstotkov spletnih video oglasov zakupljenih programatično, v Veliki Britaniji 60 odstotkov in v Franciji 54 odstotkov.

Deli

Arhiv