Deli

Podjetja iz B2B panoge nenehno iščejo nove potencialne stranke za svoje izdelke / storitve. Z raziskavo, ki jo je izvedla revija BtoB Magazine, so ugotovili, da 60 odstotkom vprašanih tudi letos največji izziv predstavlja ravno ustvarjanje novih kontaktov. Dvema od petih pa sta skoraj enako pomembna tudi gradnja prepoznavnosti blagovne znamke in pravilno merjenje učinkovitosti.

Raziskava podjetij Ascend2 in Research Underwriters, s katero so skušali ugotoviti, katera taktika pridobivanja novih kontaktov deluje najbolje, pa je pokazala, da je daleč najučinkovitejša tehnika e-mail marketing, takoj za njim pa sta optimizacija spletnih strani (SEO) in vsebinski marketing. Največji problem B2B podjetij pa je, kako uporabiti družabna omrežja za pridobivanje kontaktov. Skoraj polovica vprašanih je priznala, da je ta vrsta strategije najtežje izvedljiva, sledi vsebinski marketing.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv