Deli

Po podatkih raziskave o spletnem video oglaševanju in “in-stream” oglaševanju v Evropi, ki jo je izvedlo podjetje Jupiter, uporabnike spletni video oglasi ne motijo – samo 5 odstotkov je takih, ki si video oglasov ne pogledajo.

Gledanost internetne TV je v letošnjem letu dvakrat večja kot v lanskem letu, tako da spletni video sledi temu trendu. Tudi evropski spletni proračuni za video oglaševanje naj bi do leta 2012 predstavljali 20 odstotkov celotnega spletnega proračuna (v letu 2007 je bilo to 6 odstotkov).

Spletni mediji v Evropi ravno tako sledijo trendom na tem področju – 55 odstotkov je danes takih, ki vključujejo možnost oglaševanja z “in-stream” oglasi (v letu 2007 je bilo takih »le« 26 odstotkov). Temu sledijo tudi vse TV hiše s spletnimi stranmi. Zanimivo je, da je največ 10 odstotkov uporabnikov takih, ki prenehajo z ogledom videa v 15 sekundah, ne glede na to ali gre za oglas (in-stream) ali za spletni video.

 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv