Deli

Tako kot je že v navadi v resničnem svetu, postaja predsedniška kampanja v ZDA vse bolj umazana tudi v virtualnem svetu Second Life-a.

Bolj ko se približuje odločilni dan na demokratski strani, vse bolj se zaostruje tudi boj med neuradnimi kampanjami, ki jih pripravljajo strastni podporniki obeh demokratskih tekmecev za predsedniško nominacijo v Second Life-u. Tako Obamovi kot Clintonovi privrženci so uspeli skupaj zbrati več kot 500 članov, ki prirejajo virtualna srečanja in zborovanja, spodbujajo ostale, naj namenijo svoj denar kandidatom in jim izrazijo svojo podporo. Njune privržence lahko znotraj Second Life-a hitro prepoznate, saj nosijo kratke majice in kape z njunima podobama.

Vse pogosteje pa se dogaja, da zborovanja, prirejenega za enega ali drugega, motijo domnevni nasprotniki enega ali drugega. Tako, na primer, virtualni organizatorji uničujejo nasprotnikove štabe, pripravljajo zasedo na dogodkih in sabotirajo zborovanja.

Vsi ti incidenti predstavljajo najnovejše znake neprimernega vedenja v tem najbolj znanem virtualnem svetu. Takšno vedenje vključuje sramotenje, metanje stvari v druge in celo streljanje nanje. Čeprav virtualno nasilje za seboj ne pušča pravih sledi krvi, pa lahko preveliko število izstreljenih nabojev povzroči izpad strežnika.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv