Deli

Tako kot je že v navadi v resničnem svetu, postaja predsedniška kampanja v ZDA vse bolj umazana tudi v virtualnem svetu Second Life-a.

Bolj ko se približuje odločilni dan na demokratski strani, vse bolj se zaostruje tudi boj med neuradnimi kampanjami, ki jih pripravljajo strastni podporniki obeh demokratskih tekmecev za predsedniško nominacijo v Second Life-u. Tako Obamovi kot Clintonovi privrženci so uspeli skupaj zbrati več kot 500 članov, ki prirejajo virtualna srečanja in zborovanja, spodbujajo ostale, naj namenijo svoj denar kandidatom in jim izrazijo svojo podporo. Njune privržence lahko znotraj Second Life-a hitro prepoznate, saj nosijo kratke majice in kape z njunima podobama.

Vse pogosteje pa se dogaja, da zborovanja, prirejenega za enega ali drugega, motijo domnevni nasprotniki enega ali drugega. Tako, na primer, virtualni organizatorji uničujejo nasprotnikove štabe, pripravljajo zasedo na dogodkih in sabotirajo zborovanja.

Vsi ti incidenti predstavljajo najnovejše znake neprimernega vedenja v tem najbolj znanem virtualnem svetu. Takšno vedenje vključuje sramotenje, metanje stvari v druge in celo streljanje nanje. Čeprav virtualno nasilje za seboj ne pušča pravih sledi krvi, pa lahko preveliko število izstreljenih nabojev povzroči izpad strežnika.

Deli

Arhiv