Deli

Twitter je predstavil nov spletni postopek registracije avtentičnih uporabniških profilov, s katerim bodo lahko uporabniki potrdili svoje profile in dobili tako želeno modro kljukico.

Twitter predstavil postopek registracije za avtentične uporabniške profile - iPROM - Novice iz sveta

Twitter je prejšnji teden predstavil nov spletni postopek registracije avtentičnih uporabniških profilov, s katerim bodo lahko uporabniki potrdili svoje profile in dobili tako želeno modro kljukico. Preverjeni profili na Twitterju omgočajo uporabnikom, da identificirajo avtentične profile ključnih posameznikov in organizacij. Običajno gre za uporabniške profile javnih osebnosti in organizacij iz glasbene, filmske, televizijske in modne industrije, pa tudi iz politike, verstev, medijev, športa, gospodarstva in drugih ključnih interesnih področij.

Kot je povedala Tina Bhatnagar, podpredsednica Twitterja za uporabniške storitve, so želeli uporabnikom s tem postopkom olajšati iskanje ustvarjalcev in vplivnežev znotraj tega družbenega omrežja. Pri tem pa na Twitterju upajo, da bodo uporabniki na ta način našli še več zanimivih tviterašev, ustvarjalci in vplivneži pa se bodo tako lahko povezali s širšim občinstvom.

Twitter je bilo sicer prvo omrežje, ki je predstavilo preverjanje uporabniških profilov in danes jih ima že skoraj 187.000. Med prvimi preverjenimi računi najdemo @CDCgov, @NASAArmstrong, @Oprah, @SF311 in @TonyHawk. Pri nas je prvo modro kljukico uspelo dobiti Boštjanu Gorencu – Pižami @pizama.

Postopek prijave je že na voljo, več o tem pa si lahko preberete v Twitterjevem centru za pomoč uporabnikom.

Deli

Arhiv