Deli

Avtor tega provokativnega članka vsem, ki se nameravajo lotiti pisanja svojega bloga, daje prijateljski nasvet, naj to idejo raje opustijo. V primeru, da blog že imajo, pa naj ga kar ukinejo.
Avtentične in amaterske kovače besed so preplavili ceneni novinarji in marketinške kampanje, pravi. Poleg tega je skoraj nemogoče doseči zadostno mero opaznosti (razen s strani provokatorjev) in zakaj bi se pravzaprav sploh trudili izdelati zanimiv blog, če pa se lahko povsem preprosto izrazimo na Facebook-u, Twitter-ju ali Flickr-u.
Blogi naj bi bili vedno bolj neosebni, kar naj bi se kazalo v tem, da prevzemajo vodilno vlogo pri pisanju profesionalci – novinarji, ki pišejo za spletne revije, časopise. Prav tako so blogi v svojih začetkih poželi ogromno zanimanja s strani iskalnikov, predvsem Googla. Danes pa je praktično nemogoče, da bi se zanimiv zapis nekega blogerja o Baracku Obami znašel visoko med iskanimi zadetki. Bo pa vaš blog še vedno pritegnil najnižjo obliko spletnega življenja, kot ga poimenuje avtor, to so žaljivi komentatorji. Njih in njihovih žaljivk ne zmanjka.
Nenazadnje pa avtor najde razlog v zatonu blogov v tem, da so spletne skupnosti olajšale objavljanje slik in video vsebin do te mere kot so blogi v svojih začetkih olajšali pisanje besedil tistim, ki se na tehniko niso spoznali nič. Tako na primer Twitter za leto 2008 pomeni enako kot je svet blogov pomenil za leto 2004. Vse največje avtorje iz zlate dobe blogov boste danes našli tam, saj so mnenja, da Twitter deluje celo hitreje kot »blogosfera«, prav tako objave v njem najdete takoj (ni treba čakati na Google).
 

Deli

Arhiv