Deli

Najnovejši podatki SURS-a kažejo, da je v prvem četrtletju letošnjega leta dostop do interneta imelo tri četrtine slovenskih gospodinjstev, kar je za dve odstotni točki več kot v enakem obdobju lani. Skoraj vsa gospodinjstva (98 odstotkov) so uporabljala širokopasovne dostope do interneta. Povečala se je uporaba mobilnih širokopasovnih internetnih povezav. Delež tistih, ki za dostop do interneta uporabljajo mobilno širokopasovno povezavo prek mobilnega telefona z vsaj 3G-tehnologijo, se je povečal za 5 odstotnih točk (na 28 odstotkov), delež tistih, ki uporabljajo mobilno širokopasovno povezavo prek USB-modema ali prenosnika z vgrajenim modemom z vsaj 3G-tehnologijo, pa za 2 odstotni točki (na 12 odstotkov).

1.240.000 oseb je v prvem četrtletju uporabljalo internet. Večina (64 odstotkov) je uporabljala internet v glavnem za pošiljanje in prejemanje sporočil po elektronski pošti (64 odstotkov) in za branje spletnih novic, časopisov ali revij (57 odstotkov). 54 odstotkov oseb je iskalo informacije o blagu in storitvah, 48 odstotkov informacije, povezane z zdravjem, 33 odstotkov pa informacije o izobraževanju in tečajih. 41 odstotkov oseb je sodelovalo v družabnih omrežjih, 27 odstotkov oseb pa je uporabljalo internet za telefoniranje ali video telefoniranje s spletno kamero. 34 odstotkov oseb je uporabljalo internet za prodajo blaga ali storitev, 31 odstotkov za e-bančništvo in 24 odstotkov za naročilo ali nakup blaga ali storitev.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv