Deli

Naložbe v mobilno video oglaševanje strmo naraščajo in mnogi marketinški strokovnjaki ga že nekaj časa postavljajo v središče svojih strategij. Vseeno pa je smiselno opozoriti na trende, ki se pojavljajo na najbolj naprednih trgih.

Trendi v mobilnem video oglaševanju iPROM Novice iz sveta

Področje digitalnega marketinga se hitro spreminja in prav zato je priporočljivo, da marketinški strokovnjaki poznajo trende in premike v svoji stroki. Mobilno video oglaševanje je eno izmed področij, ki vedno znova doživlja preobrazbo.

eMarketer ocenjuje, da bodo leta 2019 ameriški oglaševalci za mobilno video oglaševanje namenili 16,41 milijarde dolarjev. Po podatkih iz raziskave Extreme Reach je 44 % vseh prikazov digitalnih video oglasov, ki jih je podjetje serviralo v zadnjem četrtletju leta 2018, prešlo na povezane TV-naprave. Tako imenovane vsebine OOT so filmske in televizijske vsebine, ki jih uporabniki spremljajo prek interneta, ne da bi se za to morali naročiti na kabelsko ali satelitsko (plačljivo) televizijo.

Nekatere povezane televizije se tako financirajo zgolj iz oglasov. Dober primer takšnega poslovnega modela je Roku Channel, ki uporabnikom že od leta 2017 ponuja brezplačne vsebine, ki jih podpirajo oglasi. Marketinški strokovnjaki pa opozarjajo tudi na to, da je povezana televizija na voljo kadarkoli, kjerkoli in na različnih zaslonih. Uporabniki tako prehajajo izven tradicionalnih okvirov in televizijo večinsko spremljajo tudi na mobilnih napravah. Velik prehod z namiznega na mobilno doživljajo tudi družbena omrežja, kjer npr. na Facebooku velika večina prihodkov od oglasov (94 % leta 2019) izhaja iz mobilne porabe.

Naložbe v mobilne video oglase bodo še naprej strmo rastle, vsebine OTT in povezana televizija pa sta področji, na kateri se je zelo priporočljivo osredotočiti. Tradicionalna televizija počasi izgublja svojo moč, povezana digitalna televizija pa tudi pri nas samo čaka na svoj vzpon.

Deli

Arhiv