Deli

Digitalni medijski ekosistem zaznamuje trend, poznan pod izrazom »programmatic in-house« oz. interni programatični zakup. Gre za izvajanje programatičnega zakupa interno oziroma brez spletne medijske agencije.

Trend internega programatičnega zakupa: Podjetje Lucozade prenaša zakup digitalnih medijev v hišo - iPROM - Novice iz sveta

Blagovna znamka negaziranih pijač Lucozade se je odločila, da prevzame nadzor nad delom medijskega zakupa. 20 odstotkov povprečne medijske porabe bo od sedaj naprej izvajala in nadzirala Lucozadeva hišna agencija TED.

To je pomemben preobrat za podjetje, saj se večina medijskega zakupa in oglaševanja že izvaja programatično. Podjetje si želi zato zagotoviti lasten strokovni kader za zakup digitalnega oglasnega prostora kar v hiši ter hkrati centralizirati in zaščititi lastne podatke ter optimizirati svoje poslovanje.

Programatično oglaševanje je revolucioniralo oglaševanje, zato želi podjetje Lucozade s pomočjo internih strokovnjakov za programatični zakup v hiši analizirati in obdelovati zbrane podatke, s katerimi lahko gradijo učinkovitejše marketinške strategije in načrte oglaševanja.

Ta model oglaševanja je blagovnim znamkam, kot so Lucozade, Duracell in Deutsche Telekom, omogočil odličen nadzor nad zakupom digitalnih medijev in podatki. V podjetju Lucozade menijo tudi, da ima njihova hišna agencija prednost pred zunanjimi partnerji, kar se tiče hitrosti in prilagodljivosti. S hišno agencijo TED lahko popolnoma samostojno izvajajo TTL-kampanje ter tesno sodelujejo z marketinškimi in s prodajnimi ekipami, ko ocenjujejo uspešnost akcije. Zunanje agencije pogosto nimajo dostopa do teh vpogledov.

Primer podjetja Lucozade je še eden od primerov dobre prakse, ko želijo tržniki čim hitreje ustvariti vsebino in jo distribuirati prek različnih digitalnih kanalov, spremljati učinkovitost akcij v realnem času ter analizirati podatke za optimizacijo oglasnih akcij in imeti boljši nadzor nad vložki v digitalno oglaševanje.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv