Deli

Marketing magazin se je pogovarjal s Tomažem Tomšičem, vodjo iPROM Labsa, o pripravljenosti družbe iPROM na Googlovo odpravo piškotkov tretjih oseb.

Google se sooča z nasprotovanjem industrije zaradi svojih načrtov za odpravo piškotkov tretjih oseb iz svojega brskalnika, pri čemer alternativne rešitve ne ustrezajo pričakovanjem oglaševalcev. Ti sprožajo pomisleke glede preglednosti, zasebnosti, konkurenčnosti in učinkovitosti oglaševanja.

V odzivu na te spremembe je Marketing magazin raziskal stopnjo pripravljenosti domačih ponudnikov oglaševalskotehnoloških rešitev.

Kot je izpostavil Tomaž Tomšič, vodja iPROM Labsa, so partnerji iPROMa odlično pripravljeni na svet brez tretjeosebnih piškotkov. Cilj družbe iPROM je svojim partnerjem zagotoviti ustrezno pripravljenost na novo dobo digitalnega oglaševanja, v kateri bo zasebnost še bolj izpostavljena vrednota.

»Z ukinjanjem tretjeosebnih piškotkov v brskalniku Chrome, ki ga uporablja velik delež spletnih uporabnikov, se dokončno oblikujejo novi tehnološki pristopi na področju digitalnega oglaševanja. V ospredje prihaja uporaba prvoosebnih podatkov, shranjenih v podatkovnih skladiščih podjetij in organizacij. V iPROMu ponujamo rešitev iPROM Private DMP, ki našim partnerjem omogoča učinkovito upravljanje lastnih podatkov za ciljano oglaševanje in zakup oglasnega prostora na osnovi prvoosebnih podatkov,« je pojasnil Tomaž Tomšič, vodja iPROM Labsa.

 

Komentar je bil prvotno objavljen v Marketing magazinu v prispevku: GOOGLE: SVET BREZ PIŠKOTKOV.

Deli

O avtorju

Tomaž Tomšič je danes strateški svetovalec in vodja iPROM Labs. Odgovoren je za enoto iPROM Labs, v kateri že več kot desetletje raziskuje nove tehnologije za oglaševanje in komuniciranje v digitalnih medijih. V iPROMU je redno zaposlen praktično že od same ustanovitve, kar o njem pove praktično vse. V prostem času se ukvarja z raziskovanjem analitičnih metod obdelave velikih količin podatkov in raziskovanjem tehnologij za 3D tiskanje. Po njegovih besedah bo kombinacija teh tehnologij v prihodnosti človeški vrsti utrla pot življenja in bivanja na drugih planetih. Tomaž je v prostem času tudi strasten tekač in maratonec.

Vsi prispevki avtorja

Arhiv