Deli

Potrošniki po vsem svetu na veliko kupujejo pametne telefone, kažejo nove eMarketerjeve številke. Do konca letošnjega leta naj bi tako 1,76 milijarde ljudi imelo v lasti pametni telefon, kar je 25 odstotkov več kot leta 2013.

Potrošniki iz Azijsko-pacifiške regije bodo predstavljali več kot polovico vseh uporabnikov pametnih telefonov, bilo naj bi jih 951 milijonov. Južna Koreja je na prvem mestu, kjer je bila 50-odstotna penetracija dosežena že v prvi polovici leta 2012. V Avstraliji so to številko presegli v lanskem letu. Na Japonskem naj bi se to zgodilo letos.

V Zahodni Evropi so vodilne nordijske države, ki so 50-odstotno penetracijo dosegle lani, letos naj bi sledili še Nizozemska in Velika Britanija. V letu 2015 naj bi sledile še preostale države iz skupine EU-5, prav tako pa naj bi tudi v ZDA to številko dosegli letos.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv