Deli

Spletna trgovina je lani dosegla 27,6-odstotno stopnjo rasti in predstavljala 18 odstotkov skupne trgovine na drobno.

Svetovna spletna trgovina se bo letos približala 5 bilijonom USD - iPROM - Novice iz sveta

Kljub zahtevnemu lanskemu letu za maloprodajo eMarketer ocenjuje, da je svetovna spletna trgovina na drobno lani dosegla 27,6-odstotno stopnjo rasti, prodaja pa naj bi presegla 4 bilijone USD. To predstavlja precejšnjo razliko glede na eMarketerjeve napovedi, podane sredi pandemije, ko je ocenil, da naj bi spletna trgovina rasla z upočasnjeno stopnjo rasti 16,5 odstotka. Ta izjemna rast dokazuje, v kolikšnem obsegu so se potrošniki lani obrnili k spletnemu nakupovanju.

Čeprav se je svetovna prodaja na drobno lani zmanjšala za 3 odstotke, je spletna trgovina presegla predpandemična pričakovanja, eMarketer pa pričakuje, da bodo potrošniki ohranili svoja nova digitalna vedenja tudi v letošnjem letu.

Za letošnje leto eMarketer spletni trgovini napoveduje 14,3-odstotno rast. Spletna prodaja naj bi letos dosegla skoraj 4,9 bilijona USD, leta 2022 več kot 5,4 bilijona, v letu 2024 pa celo presegla 6 bilijonov USD. Lani je spletna trgovina predstavljala 18 odstotkov skupne trgovine na drobno, v letošnjem letu naj bi ta številka dosegla 19,5 odstotka, leta 2024 pa kar 21,8 odstotka.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv