Deli

Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o uporabi interneta med Slovenci za prvo četrtletje 2010. V tem času je imelo dostop do interneta 68 % gospodinjstev, 62 % jih je uporabljalo širokopasovno povezavo. Rednih uporabnikov interneta je bilo že 1.180.000 (70 % prebivalcev v starosti od 10 do 74 let) ali šest odsotnih točk več kot lani. Največ rednih uporabnikov je med mladimi (10 do 24 let) – kar 97 %, ki so tudi najaktivnejši uporabniki interneta. 24 % uporabnikov je do interneta dostopalo preko mobilnih naprav.

Tudi spletno nakupovanje se povečuje – spletni nakup je vsaj enkrat do sedaj opravilo 33 % oseb v starosti od 10 do 74 let, kar je pet odstotnih točk več kot v enakem obdobju lani.

 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv