Deli

Google spreminja iskalni algoritem in s tem še bolj poudarja pomembnost spletnih mest, prilagojenih mobilnim napravam. Vas bo Google odslej res našel?

Ste-pripravljeni-na-mobile-geddon-slika
Če vaše spletno mesto ni prilagojeno iskanju na mobilnih napravah, vas bo Google odslej v rezultatih iskalnih poizvedb na mobilnih napravah umestil nižje. Da spletno mesto prilagodite skladno z novimi pravili, imate čas do letošnjega maja – v nasprotnem primeru boste kaznovani z nižjo uvrstitvijo.

Da spletna mesta, prilagojena za prikazovanje na različnih mobilnih napravah, pridobivajo vse večjo veljavo in se bodo na seznamu iskanja uvrščala višje, je Google prvič opozoril že z lanskoletno spremembo algoritma. Vse do tedaj so se rezultati iskanja namreč razvrščali glede na relevantnost.

Strokovnjaki za komuniciranje v digitalnih medijih smo že tedaj opozarjali na spremembe, ki bodo najbolj prizadele manjša podjetja in tiste spletne strani, ki o tem niso obveščene; kazni oz. nižji uvrstitvi pa ne bodo ubežale niti tiste mednarodne korporacije, ki v tem času spletnih mest še niso prilagodile mobilnim napravam.

Kako dobro je vaše mobilno spletno mesto pripravljeno na spremembo, lahko preverite tudi na povezavi.

Deli

Arhiv