Deli

Raziskava NewMediaMetrix je pokazala na pomembno razliko v digitalnem vedenju, ki ga kažejo mame iz X in Y generacije, ko gre za vzgojo otrok. Tako se slednja poslužuje sodobnih informacijskih kanalov z namenom povezovanja z drugimi mamami (spletne skupnosti, blogi, spletne strani za izmenjavo video vsebin), generacija X pa se interneta poslužuje predvsem zato, da tam opravijo določene aktivnosti kot so: nakupovanje prek spleta, nalaganje fotografij … Raziskava zaključuje, da to odkritje tržnikom daje smernice, kako naj nagovarjajo in ciljajo novo generacijo mam na spletu.

Rezultati raziskave kažejo na to, da mame iz generacije Y uporabljajo predvsem tista digitalna orodja in aktivnosti, ki jim omogočajo ustvarjanje vsebine (spletni profili, blogi …) ter povezovanje in interakcijo z drugimi mamami (tekstovno sporočanje, fotografije, video vsebine, spletne skupnosti …). Vsa ta vedenja pa kažejo na njihovo samozavest, ko gre za uporabo sodobne tehnologije kot oblike komunikacije in samoizražanja. S tem pa se razkriva nov trend – zanašanje na skupne izkušnje članov iste skupine, ki jim pomaga krmariti na poti starševstva.
 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv