Deli

Letošnje leto se bo v zgodovino zapisalo kot mračno obdobje trgovine na drobno. Spletno nakupovanje je svetla izjema.

Spletno nakupovanje potrošniške elektronike v ZDA - iPROM - Novice iz sveta

Leto 2020 je za panogo trgovine na drobno izredno težko, toda spletno nakupovanje je pri tem svetla izjema. Ameriški potrošniki so se med pandemijo v izogib gneči v trgovinah ali zaradi zaprtja fizičnih trgovin v rekordnem številu obrnili k spletnim trgovcem, kot sta Amazon in Walmart. eMarketer napoveduje, da bo spletno nakupovanje v ZDA do konca leta doseglo 709,78 milijarde ameriških dolarjev, kar v primerjavi z lanskim letom predstavlja kar 18-odstotno rast.

Že pred pandemijo je bilo spletno nakupovanje računalnikov in potrošniške elektronike priljubljeno. Spletno nakupovanje v ZDA bo prav v tej kategoriji izdelkov doseglo svoj največji delež, in sicer 22-odstotnega. Pri eMarketerju pričakujejo, da bo spletna prodaja računalnikov in potrošniške elektronike do konca letošnjega leta dosegla 156,5 milijarde ameriških dolarjev Skoraj polovica vseh izdelkov, prodanih v tej kategoriji, bo prodana prek spleta. In ni presenetljivo, da temu vedenju potrošnikov sledijo tudi oglaševalska sredstva.

Med pandemijo se je povečalo povpraševanje po izdelkih in storitvah informacijske tehnologije ter telekomunikacijskih storitvah, turistična, avtomobilska in zabavna industrija pa so utrpele strme padce, v manjši meri tudi trgovina na drobno. Uspeh podjetij, ki ponujajo računalniško opremo in potrošniško elektroniko, je dobra novica tudi za digitalne založnike, saj bodo ta podjetja v digitalno oglaševanje v letošnjem letu vložila 11,64 milijarde ameriških dolarjev, kar je 18 odstotkov več kot lani. To predstavlja največjo rast zakupa digitalnih oglasov, če primerjamo vlaganja vseh industrij v letošnjem letu.

Deli

Arhiv