Deli

IPG Media Lab je izvedel raziskavo, da ugotovijo kako ljudje gledajo televizijo in kako pozorni so na oglase. Z uporabo algoritmov za sledenje obraza in z biometričnim spremljanjem so ugotovili, da kljub neprestanim motečim dejavnikom pri obeh medijih, spletni video dobiva večjo pozornost in priklic oglasov s strani gledalcev. Rezultati so sledeči:

  • V primerjavi s spletnim videom ima TV 3-kratni padec v pozornosti od vsebine do oglasa
  • Spletna video vsebina dobi 8,5% več pozornosti kot TV vsebina in spletni video oglasi imajo za 18,3% več zelo pozornih gledalcev kot TV oglasi
  • Spletni oglasi imajo skoraj 2-kratni priklic blagovne znamke
  • TV gledalci so izpostavljeni skoraj 2-krat več video vsebinam kot spletni gledalci

 

 

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv