Deli

Google je skupaj s podjetjem Harris Interactive izvedel raziskavo, s katero skuša prepričati podjetja z izdelki široke potrošnje, da je spletno oglaševanje enako ali celo učinkovitejše od tradicionalnega TV oglaševanja.

V raziskavi so med seboj primerjali 30-sekundne TV spote treh velikih kategorij široke potrošnje – pijače, slani prigrizki in izdelki za nego kože – na treh različnih video platformah: televizija, YouTube in video, ki je vključen v vsebino spletne strani. Rezultati so pokazali, da so se vse tri platforme odrezale skoraj enako dobro pri vseh atributih BZ. Videi, vključeni v vsebino strani, so se izkazali celo za boljše, ko gre za vplivanje na nakupni namen potrošnikov. Tako se je še enkrat več pokazalo, da internet ni dober samo za pridobivanje direktnega odziva oz. izvedbo določenih transakcij.

Kljub temu, da raziskava pravzaprav ni pokazala nič novega in zgolj sledi drugim raziskavam, pa bi radi pri Google-u z njo enkrat za vselej spremenili negativen pogled tovrstnih oglaševalcev na spletno oglaševanje.

Deli

Arhiv