Deli

Potrošniki vse bolj nadzirajo svoje medijske izkušnje, kar je najbolj očitno ravno na internetu. Tu se uporabniki poslužujejo iskalnikov, da pridejo do informacij, pošiljajo elektronsko pošto za naročanje na določene spletne vsebine, uporabljajo RSS, da dobijo pravo vsebino v pravem času, in uporabljajo programe, ki blokirajo oglase.

Vsega tega pa bi se najbolj morali zavedati ravno oglaševalci, saj bodo na internetu imeli prihodnost le, če bodo potrošnikom ponudili rešitve, ki bodo zanje relevantne in jih bodo imeli pod nadzorom. Čeprav je danes slika še precej uboga, kar se tega tiče, ima internet precejšen potencial, da postane daleč najbolj zanimiv tako za tržnike, kot za lastnike spletnih strani kot tudi za uporabnike.

Zdi se, da bo pri tem ključno vlogo odigral spletni video, ki pa ne sme biti podoben tradicionalnim modelom, kot jih poznamo s klasičnih medijev. Dejstvo je, da so bile daleč najbolj uspešne spletne oglaševalske akcije ravno tiste, ki so vključevale oglaševalske oblike, ki so bile narejene izključno za aktivne internetne uporabnike, npr. in-text video oglaševanje. Le-ta omogoča uporabnikom interakcijo z oglasi tako kot so si to sami zamislili, oglaševalci imajo z njim na voljo neskončno veliko oglaševalskega prostora, poleg tega so stroškovno zelo učinkoviti, založniki pa z njim ovrednotijo tisti prostor, ki je ostal še neprodan.

Deli

Arhiv