Deli

Potrošniki so se med pandemijo pospešeno preselili na splet, kar vpliva tudi na rast spletne trgovine.

Spletna trgovina se seli z osebnih računalnikov na mobilne naprave - iPROM - Novice iz sveta

Spletna prodaja na področju trgovine na drobno bo v ZDA letos prvič presegla bilijon ameriških dolarjev, na kar vplivata zlasti prilagodljivost in priročnost spletnega nakupovanja, kar so kupci spoznali med pandemijo. Zaradi selitve kupcev na splet bo spletna trgovina še naprej rastla. Povprečna poraba na spletnega kupca bo med letoma 2022 in 2025 rasla z 11,6-odstotno letno stopnjo rasti in bo dosegla skoraj sedem tisoč ameriških dolarjev.

Spletna trgovina bo v ZDA po posameznih kanalih še naprej rastla, vendar z neenakomernimi stopnjami. Rast spletne trgovine prek namiznih in prenosnih računalnikov se bo upočasnila, kupci pa bodo več nakupovali prek mobilnih naprav. Da potrošniki vse več časa preživijo na mobilnih napravah, se kaže tudi v povečanem obsegu nakupovanja prek njih. Pametni telefoni bodo letos predstavljali 85 odstotkov mobilne prodaje.

Skladno s temi trendi bodo ponudniki optimizirali izkušnjo mobilnega plačevanja. Glede na to, da spletno nakupovanje prek osebnega računalnika še presega nakupovanje prek mobilnih naprav, prvega še ne bodo povsem zanemarili. Bodo pa letos svoja sredstva usmerili v razvoj mobilnih ponudb, ki bodo presegle zgolj gumbe za nakup z enim klikom. Ponudniki bodo poenostavili postopke na blagajni s storitvami, kot so razširitve mobilnih brskalnikov, ki ciljajo prednostne kanale potrošnikov, in tesnejše integracije t. i. super aplikacij, ter z novimi tehnologijami, kot je nakupovalni video.

Deli

Arhiv