Deli

Gotovo ste že vsi slišali za zelo uspešen viralni video oglas »Real Beauty Sketches«, ki so ga pripravili pri Dove-u. Popularnost tega videa gre seveda v prvi vrsti pripisati dobri vsebini, a tudi nekaterim taktikam, ki so se jih poslužili pri Dove-u, ki so pomagale, da je video oglas postal prava viralna senzacija.

Kaj so torej uporabili za še boljše širjenje tega video oglasa? Uporabili so moč PR-promocije, ki lahko, če je vsebina vida kontroverzna, »na robu« ali vzbuja emocije, ustvari kar precej pozornosti in deljenja. Prav tako ne gre brez medijskega zakupa, saj so potrebovali več, kot zgolj objavo na Youtube in čakati na to, da bodo uporabniki sami od sebe delili video naprej, če so želeli doseči res visoko stopnjo viralnosti. Poleg tega pa so kar nekaj napora vložili v to, da so potrošnikom iz različnih držav video oglas predvajali v njihovih jezikih.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv