Deli

Personalizacija ter upoštevanje konteksta in čustev sta ključna za zagotavljanje dobre potrošniške izkušnje.

Skrb za brezhibno potrošniško izkušnjo je ključna za podjetja - iPROM - Novice iz sveta

Zamislite si podjetje, v katerem bi tržniki reševali težave s tehnologijo in z organizacijskimi spodbudami ter imeli na voljo vse delčke, s katerimi bi svojim strankam omogočali personalizirano potrošniško izkušnjo v realnem času – prek vseh kanalov, vključno z oglaševanjem in v sami trgovini. Bi bili ti tržniki na vodilnem mestu in bi zagotavljali najboljšo, prilagojeno in celovito potrošniško izkušnjo z blagovno znamko – ali pa bi preprosto odkrili naslednjo oviro za zagotavljanje le-te?

Za pridobitev odgovorov na to vprašanje je eMarketer za poročilo Customer Experience 2018 povprašal mnenjske voditelje. Prevladovala sta odgovora: tisti tržniki bi prišli bodisi do »zabavnega dela« bodisi do »težavnega dela«, morda odvisno od tega, koga vprašaš.

Za tržnike namreč ni težava ustvarjanje vsebine po meri, temveč kaj ustvarjajo. Kdo bo razmišljal o psihologiji za tem, kako slika ali kreativno sporočilo vpliva na nekoga?

Hiperrnelevantnost zahteva sestavni del, ki ga tipično primanjkuje tradicionalnim metodam personalizacije. Gre za poglobljeno razumevanje razloga, da kupec nakupuje, ocenjuje in zahteva storitev, povezano z izdelkom. Ta kontekst je težko doseči, saj pomeni razumevanje okoliščin potrošnika.

Upoštevanje konteksta za zagotavljanje odlične potrošniške izkušnje

V tem trenutku večina tržnikov ne gleda na kontekst za zagotavljanje odlične potrošniške izkušnje kot na del svoje strategije segmentacije. Študija, ki sta jo marca letos izvedla CMO Council in RedPoint Global, je ugotovila, da večina vprašanih svoje občinstvo segmentira glede na osnovne demografske lastnosti in vedenjske podatke, kot sta iskanje in pretekli nakupi. Le 11 odstotkov vprašanih za segmentacijo uporablja analizo namena in le 22 odstotkov psihografske podatke. Tržniki že mogoče upoštevajo vedenjske podatke, a v veliki meri ne upoštevajo konteksta in čustev.

Deli

Arhiv