Deli

IAB ugotavlja, da se vse več sredstev namenja za digitalno video oglaševanje.

Rast naložb v digitalno video oglaševanje - iPROM - Novice iz sveta

Oglaševalci svoja sredstva vlagajo v različne oblike digitalnega oglaševanja, med katerimi izstopa digitalno video oglaševanje. IAB napoveduje, da bodo letošnje naložbe v to obliko oglaševanja znašale 62 milijard ameriških dolarjev, kar v primerjavi z lanskim letom predstavlja 16-odstotno rast. V letu 2020 je digitalno video oglaševanje doseglo 26 milijard ameriških dolarjev.

V letošnjem letu bo digitalni video deležen 52 odstotkov sredstev, namenjenih video oglasom, s čimer bo prvič doslej prehitel linearno televizijo. Ta prehod oglaševalskih sredstev kaže na to, da so se gledalci od linearne televizije v veliki meri preusmerili k digitalnemu videu.

Digitalni video bo tudi v prihodnje predstavljal pomemben kanal za oglaševalce, ki želijo doseči angažirano občinstvo v velikem obsegu. Priljubljen je zlasti zaradi številnih različnih načinov, na katere lahko potrošniki dobijo vsebine različnih formatov. Zaradi teh številnih možnosti imajo oglaševalci sicer res več dela, a jim to hkrati omogoča tudi, da zadovoljujejo potrebe številnih demografskih skupin in potrošnikov z različnimi željami in zanimanji.

Deli

Arhiv