Deli

Programatično video oglaševanje na povezani televiziji naj bi v ZDA v letošnjem letu doseglo vrednost 2,37 milijarde USD.

Programatično video oglaševanje na povezani televiziji v ZDA bo letos doživelo razcvet - iPROM - Novice iz sveta

Rast video oglaševanja že več let spodbuja rast skupnega programatičnega prikaznega oglaševanja. Povpraševanje oglaševalcev po video prikazih presega ponudbo, ta pa je dobila dodatno spodbudo, ko so potrošniki začeli bolj sprejemati storitve pretakanja videa, še posebej na povezani televiziji (CTV). Večina teh prikazov je bila na voljo programatično. Pandemija je pomembno spremenila vedenje potrošnikov, kar se bo odrazilo tudi v rasti števila razpoložljivih video prikazov CTV.

eMarketer ocenjuje, da so oglaševalci lani programatičnim video oglasom CTV namenili 1,16 milijarde USD več kot leto prej, letos pa naj bi tovrstno video oglaševanje doseglo še dodatno rast in se ustavilo pri 2,37 milijarde USD. To bo predstavljalo skoraj 29 odstotkov vseh naložb v programatično video oglaševanje v letošnjem letu oziroma približno 15-odstotno rast skupnega programatičnega prikaznega oglaševanja.

60 odstotkov ameriških oglaševalcev namerava svoja oglaševalska sredstva v letošnjem letu z oglaševanja na linearni televiziji preusmeriti v bodisi video oglaševanje CTV bodisi OTT, kaže anketa, ki jo je novembra lani izvedel IAB. Izmed tistih, ki so to navedli kot svoj načrt, jih je 81 odstotkov kot razlog navedlo ciljanje in učinkovitost, 55 odstotkov pa jih je izpostavilo vse večji doseg. Med glavnimi zaviralci še dodatne rasti programatičnega video oglaševanja CTV strokovnjaki, ki se sicer strinjajo, da bo tovrstno oglaševanje še naprej hitro naraščalo, navajajo težavnost merjenja rezultatov oglaševanja CTV in relativno pomanjkanje možnosti naslavljanja pri CTV-ju v primerjavi z drugimi programatičnimi kanali.

Deli

Arhiv