Deli

Programatično oglaševanje je v današnjem času nujno orodje za doseganje marketinških ciljev. Ta pametna oblika oglaševanja pa se v zadnjem času aktivno uporablja predvsem v video oglasih, ki prinašajo odlične rezultate.

Programatično video oglaševanje dosega polovico izdatkov za programatično oglaševanje iPROM novice iz sveta

Programatično oglaševanje je pametna oblika oglaševanja: z uporabo dinamičnega sporočila, prilagojenega slehernemu potrošniku in prikazanega na pravem mediju ob ravno pravem času, dosega izjemne rezultate.

Marketinški strokovnjaki so v septembru 2018 napovedali, da bo programatični video do leta 2020 zavzemal 48,7 % vseh programatičnih oglasov v Združenih državah Amerike. Vložki so že presegli zastavljeno in delež je že danes večji od napovedanega za leto 2020. Trenutni delež naložb v programatične video digitalne oglase tako zavzema že 49,2 % med vsemi programatičnimi oglasi. Strokovnjaki zatrjujejo, da so višje številke odraz rasti izdatkov za povezano televizijo oz. dostavo TV-vsebin prek interneta (OTT), ki doživlja eksponenten vzpon.

Raziskava je med video programatično oglaševanje vključevala tudi oglaševanje na družbenih medijih, ki bo v prihodnosti dosegalo približno tretjino vseh programatičnih video oglasov. Zajeten del oglasov bo usmerjen tudi na mobilne naprave, ki so že danes glavna naprava za brskanje na družbenih omrežjih. Delež programatičnega videa v mobilnih napravah bo najvišjo raven s 53,9 % dosegel v letu 2020. Pričakovati je, da se bo ta delež do leta 2021 nekoliko umiril, saj bodo marketinški strokovnjaki svoja sredstva in pozornost posvečali področjem, kot je povezana televizija.

Digitalna video podjetja, kot so YouTube, Roku ali Hulu, povečujejo svoje dobičke in razširjajo svoj posel, televizijske mreže pa inventar že ponujajo »digitalnim kupcem«. Tudi televizijski zakup z uporabo digitalne tehnologije postaja vedno bolj avtomatiziran, bolj natančno ciljan in s tem tudi bolj merljiv. Ti trendi prispevajo k rasti izdatkov za programatični video.

Mnogi strokovnjaki podjetjem, ki ne uporabljajo programatičnega oglaševanja, napovedujejo negotovo prihodnost. Konkurenca je vse večja in prav programatično oglaševanje je tisto, ki dovoljuje bolj personalizirana sporočila in s tem boljšo uporabniško izkušnjo.

Deli

Arhiv