Deli

Pametni telefoni in tablice predstavljajo že več kot polovico v internet povezanih naprav v ameriških gospodinjstvih, kar je v skladu s splošnim trendom dvojnega dostopa do interneta za veliko večino uporabnikov v državi, to je prek računalnikov in mobilnih naprav.

Polovica povezanih naprav v ZDA je mobilnih - iPROM Novice iz sveta

comScore je v juniju predstavil podatke svoje raziskave Total Home Panel, v kateri so od decembra 2015 do marca 2016 sledili več kot 3.600 ameriškim domovom z Wi-Fi usmerjevalniki. Podatki kažejo, da pametni telefoni s 37 odstotki predstavljajo največji delež naprav v gospodinjstvih, povezanih v internet. Sledijo namizni in prenosni računalniki z 28 odstotki. Če k mobilnim napravam dodamo še tablice, pa te skupaj s pametnimi telefoni predstavljajo že več kot polovico (54 odstotkov) vseh povezanih naprav v ameriških gospodinjstvih, kar je skoraj dvakrat več kot je povezanih računalnikov.

Pri eMarketerju ocenjujejo, da bo imelo dostop do interneta v letošnjem letu skoraj 216 milijonov Američanov, od tega jih bo samo 18,8 milijona do interneta dostopalo zgolj prek računalnikov. In trend dvojnega dostopa do interneta se bo samo še večal, kar nakazuje, da mobilni dostop dobiva vse pomembnejšo vlogo v ameriških domovih.

Deli

Arhiv