Deli

Zaradi novih političnih, gospodarskih in družbenih razmer so se spremenili podatki o potrošnikovih navadah, zato je priporočen ponoven premislek o podatkih, ki so jih podjetja zbrala v zadnjih šestih mesecev.

Osvežite svoj vpogled v podatke o potrošnikih - iPROM - Novice iz sveta

Razumevanje marketinga in oglaševanja, temelječega na podatkih, se je v zadnjih šestih mesecih bistveno spremenilo. Spremembe odražajo dogajanja na gospodarskem, zdravstvenem in družbenem področju. V preteklosti se je zbiranje podatkov pogosto osredotočalo na pomembne življenjske dogodke, kot so poroka, rojstvo otroka ter nakup nove hiše ali avta. Te tradicionalne mejnike bo v novi resničnosti treba nadomestiti z bolj poglobljenim zbiranjem podatkov, katerega cilj bo boljše razumevanje potrošnikovih trenutnih razmer.

Obdobje obsežnih, nepopolnih podatkovnih baz je minilo. Podjetja se morajo od splošnih podatkov o potrošnikih preusmeriti k bolj specifičnim podatkom, ki veljajo le določen čas.

Kako naj se ravna s podatki, da bodo ponovno služili marketingu?

Podatki velikega obsega so zlahka dostopni večini blagovnih znamk, poenostavitev in razvoj posebnosti znotraj podatkovnih baz pa je poseben izziv. V podjetju Hybrid Theory predlagajo nekaj pravil za poenostavitev kompleksnega sveta podatkov o potrošnikih. Podjetja naj analizirajo trenutne baze podatkov in presodijo njihovo ustreznost glede na trenutne gospodarske, politične in družbene razmere. Nato naj ločijo nove podatke, torej tiste, pridobljene z oglaševalskimi akcijami v času pandemije koronavirusa, od starejših, pridobljenih pred tem. Razmejitvi podatkov naj nato sledi razčlenitev nakupne poti, ki se osredotoča na trenutne navade potrošnikov. Zadnji korak pa je preverljivost. S preverjenimi podatki je zagotovljena njihova veljavnost.

Novi podatki, zajeti po izbruhu koronavirusa, so zelo pomembni. S podatki se je do nedavno dopolnjevalo profil oseb, zdaj lahko pravi način zbiranja podatkov pomaga pri ustvarjanju celotne slike nove populacije. Svet se je v zadnjih šestih mesecih zelo spremenil in spreminjajo se tudi tradicionalne poslovne predpostavke. Potreba po dojemanju aktualnih podatkov o potrošnikih ni bila še nikoli tako nujna, kot je sedaj.

Deli

Deli prispevek prek e-pošte

Vaše kontaktne podatke (ime, priimek in elektronski naslov) ter posredovani kontakt prejemnika (elektronski naslov) potrebujemo, da lahko na prejemnikov elektronski naslov posredujemo vaše sporočilo. Prejetih podatkov ne bomo uporabili za druge namene. Z vnosom vaših podatkov in podatkov prejemnika, izjavljate, da imate od prejemnika pridobljeno privolitev za posredovanje njegovega/njenega kontakta. V kolikor podatkov ne boste oddali, želenega sporočila ne bomo mogli posredovati. Več o vaših pravicah in varstvu osebnih podatkov izveste tukaj.

Arhiv